Da utekinoen ble ødelagt, fant barnehagen ei løsning

Torsdag kveld ble lerretet på utekinoen til Tromsø Internasjonale Filmfestival på Stortorget ødelagt av sterk vind.

Filmlerret flerret

Slik så lerretet ut på torsdagskvelden.

Foto: Marit Garfjeld / NRK

Til tross for at uværet ble langt svakere enn først fryktet, var det ille nok til å ødelegge lerretet, som først har blitt vått, for så å ha fryst og slått sprekker.

Fylkesmann Bård Magne Pedersen sa til NRK tidligere i uka at han anmodet festivalen om å ta ned lerretet på torget fordi det kunne utgjøre en fare for omgivelsene dersom det løsnet.

Har kontroll på situasjonen

Kommunikasjonssjef for TIFF, Håvard Stangnes, sier at denne anmodningen aldri kom fram til han, men at situasjonen nå uansett er håndtert.

– Vi har allerede skaffet et nytt lerret fra Aurora kino. Dimensjonene er ikke helt de samme, men vi jobber hardt med å få det opp så fort som mulig, forteller han til NRK.

På grunn av hendelsen ble det ikke vist film på utekinoen verken torsdag kveld eller fredag morgen. Stangnes sier at det ikke blir satt opp ekstravisninger av programmet som utgikk.

– Dette gikk hovedsakelig ut over barnehager, som bare har tid i ukedager. Siden festivalen avsluttes over helga, blir det derfor vanskelig, forklarer han.

Tok saken i egne hender

Fredagens kansellering førte til at mange barnehager ikke fikk se kortfilmoppsetningen som var planlagt.

Men Universet barnehage tok saken i egne hender og satte opp kino selv, ute i barnehagens lavvo.

Lavvoen til Universet

Denne fokkledde lavvoen erstattet utekinoen for Universet barnehage.

Foto: Håkon Bjørngård / NRK

– Vi skulle egentlig på TIFF i morges, men da det ikke ble noe av satte vi opp lerret og projektor i lavvoen vår og viser film her i stedet, sier Kai Sørensen optimistisk.

Han er en av de ansatte ved Universet barnehage, og forteller at selv om det ikke ble festival på Stortorget for denne barnehagen i år, gjorde de det beste ut av situasjonen.

– De største barna hadde kanskje gledet seg litt, men nå koser de seg veldig. Barna lever jo i nuet, så for dem går det nok fint. Men det hadde selvsagt vært gøy å ha vært på festivalen i Tromsø sentrum også, avslutter Sørensen.

Filmvisning i lavvo

Vedovn og varmelampe sørger for at alle holder seg gode og varme under hele filmen.

Foto: Håkon Bjørngård / NRK