Hopp til innhold

Da Jørn fikk nye skilt ville han ikke ha bilen lenger

– Bilen mistet all verdi for meg da skiltene ble stjålet, sier Jørn Eirik Løvik.

Jørn Eirik Løvik

Jørn Eirik Løvik ville ikke ha sin snart 30 år gamle Ford Sierra da den fikk nye skilt.

Foto: Privat

Ford Sierra 1986-modell

Her er bilen Jørn solgte, med de nye FC-skiltene.

Foto: Jørn Eirik Løvik

En morgen, da Jørn Eirik Løvik skulle kjøre sin Ford Sierra 86-modell til jobb, oppdaget han at noen hadde stjålet skiltene på bilen.

– Det var originalskilt fra Tromsø. Gudene må vite hvorfor noen har stjålet dem, sier Løvik.

Ved årsskiftet blir bilen 30 år gammel, og kan dermed regnes som veteranbil. For Løvik var det viktig at bilen hadde originalskiltene fra 1986.

– Da jeg fikk nye skilter, fikk jeg utdelt FC-skilt. Jeg var mildt sagt forbannet for at noen hadde stjålet de gamle skiltene mine. At jeg fikk FC-skilt gjorde ikke situasjonen bedre, sier han.

Bilinteresserte har kanskje oppdaget feilen

Dersom du er interessert i bil, har du kanskje merket at det kjører stadig flere biler med bokstavkombinasjonen FC i registreringsnummeret i Nord-Norge.

Tromsø-registrerte biler har ZE eller ZH i sine registreringsnummer. FC-skilt skal etter hvert erstatte ZH, når den kombinasjonen er brukt opp. Men FC-skiltene skal egentlig ikke settes i omløp ennå, skal en tro Statens vegvesen.

– At vi har fått flere FC-skilt i Nord-Norge skyldes en feil i kjennemerkeprotokollen. På grunn av denne feilen har vi fått en bokstavkombinasjon som ikke er kjent i distriktet, sier Jan Kristian Stallen i Statens vegvesen.

– Bilen mistet all verdi

Denne feilen ødela Jørn Erik Løvik forhold til hans gamle Ford Sierra.

– Jeg bestemte meg for å kjøpe ny bil på dagen. Jeg var rett og slett ikke interessert i å beholde den gamle bilen med nye skilt. Den mistet all verdi for meg, forteller han.

Jan Kristian Stallen forteller at de har bedt bilforhandlerne om ikke å bestille for mange skilt, men heller legge inn en større bestilling når bokstavfeilen er rettet opp.

– Vi har fått noen reaksjoner fra bilister i Bodø som har fått nye FC-skilt. Men det er jo mange som kjøper biler i andre distrikter, som da får biler med en bokstavkombinasjon som ikke hører til i distriktet de bor. Slik vi ser det er det ingen dramatikk i dette, sier han.