Nobina skal presentere løsning på bussproblemene i neste uke

Vegdirektoratet sier det kan bli aktuelt å gi hybridbussene i Tromsø bruksforbud, hvis ikke situasjonen bedrer seg raskt.

From InfoDispatcher.SingleFileImporter

NOBINA KAN FÅ BRUKSFORBUD

Busser som mister kontrollen og begynner å skli baklengs nedover bratte bakker, har skjedd ofte i Tromsø i løpet av uken.

Hybridbussene som brukes i Tromsø sliter på vinterføre fordi de bytter mellom elektronisk drift og diesel, når de er på vei opp bakkene.

Bruksforbud

Nå sier fungerende seksjonssjef i veidirektoratet, Arne Valdemar Nielsen, at Nobina kan bli anmeldt hvis ikke bussene er ordentlig skodd.

– Bildene vi har sett ser ganske dramatiske ut. Hvis de ikke kan legge på kjetting når det er behov for det, kan de bli møtt med bruksforbud, bekrefter Nielsen.

Nobina er også meldt inn til Arbeidstilsynet av sjåførene som frykter at det kan gå liv tapt.

Artikkelen fortsetter under videoen

En buss fra selskapet Nobina fikk problemer i Langnesbakken i Tromsø.

Se bussen skli nedover bakken

Frp og Rødt krever handling

Selv på tvers av ytterpunktene i politikken er man enig om at det må gjøre noe med bussproblemene i Tromsø.

– Her har man solgt inn miljø på bekostning av sikkerhet. Vi må få en stopp på problemene nå, fordi vi kan ikke vente til det går liv, sier Ole M. Johansen (Frp) som er leder for Samferdsel- og miljøkomiteen i Troms.

– Bussene må være tilpasset de forholdene som er her ,med mange bakker og veldig glatt føre, sier Jens Ingvald Olsen, som er Medlem i kultur- og helsekomiteen på Troms fylkesting, for partiet Rødt.

– Fylkestinget og fylkesråden for samferdsel, Terje Olsen, må ta ansvar for de mange problemene bussene har hatt, legger Johansen til.

– Nok er nok

Olsen mener ikke fylkestinget ikke har tatt ansvar for bussproblemene.

– Vi har hatt et møte med Nobina i dag hvor vi krever handling. På onsdag i neste uke skal de presentere sin løsing på problemene og det må de fordi nok er nok.

Markedssjef i Nobina, Magnar Nilssen, har innrømmet at bussene sliter og vil ha et møte med Volvo som har levert dem, før de presenterer en løsning på problemene.