Hopp til innhold

Brukte ikke belte i bussen

Få av de som med i bussen som var involvert i ulykken i i Lavangsdalen brukte bilbelte.

Ulykke Lavangsdalen
Foto: Bjørnbakk, Jan-Morten / SCANPIX

Havarikommisjonen har i natt vært å gjort undersøkelser på ulykkesstedet i Lavangsdalen, som krevde fem menneskeliv. 59 personer ble sendt til Universitetssykehuset Nord-Norge, Tromsø hvor det ble slått full katastrofealarm.

Så langt har havarikommisjonen konkludert med at bilbeltebruken kan ha vært en avgjørende faktor for utkommet av ulykken.

– Det ble jo veldig mange skadete etter ulykken. Det vi har sett og kan bekrefte er at det er svært få som har brukt bilbelte av de som satt i bussene, og det er punkt nummer 1. som vi fokuserer på for å unngå skader, sier Rolf Mellum, Avdelingsdirektør i statens havarikommisjon for transport til NRK.

Politi, Statens vegvesen og havarikommisjonen jobber enda med å få klarlagt hva som var årsaken til ulykken.

Regionveisjef Torbjørn Naimak

Regionvegsjef i Statens vegvesen, Torbjørn Naimak

Foto: NRK

– Når 5 mennesker omkommer og flere blir skadd, gjør det særlig vondt for en etat som i 0-visjonen arbeider for at vi ikke skal ha døde og skadde på vegnettet vårt. Politiet, havarikommisjonen og Statens vegvesen er nå i gang med å finne ut årsaken til ulykka. Jeg kan derfor ikke kommentere den på nåværende tidspunkt, sier regionvegsjef i Statens vegvesen, Torbjørn Naimak.

Nyheter fra Troms og Finnmark