Hopp til innhold

Brannofre kommer hjem

To av barna som ble hardt skadd i teltbrannen i Salangen i april får komme hjem til Finnsnes denne uka.

Teltbrann i Salangen

To av barna som ble skadd i teltbrannen i Salangen i april, kommer nå hjem til Finnsnes.

Foto: NRK

Barna, ei jente på 9 år og en gutt på 12, har vært under behandling på Haukeland sykehus i Bergen helt siden den tragiske teltbrannen i april. Mandag ble de flytta til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø sammen med bestemora, som også ble skadd i brannen.

LES OGSÅ: Familie skadd i teltbrann
LES OGSÅ: Bedring for skadde etter teltbrann

Hjem til Finnsnes

Mens bestemora blir værende på sykehuset i Tromsø en stund til, får de to barna komme hjem til bostedet Finnsnes i Lenvik kommune denne uka. Det bekrefter Wenche Bjørkeng, som er søster til barnas bestefar, Stein Gunnar Kvien, som omkom i brannen.

– De både gleder og gruer seg til å komme tilbake. Det er mye følelser involvert, og det blir mange ting som settes på prøve. Men nå får de sommeren på seg sammen med venner før det blir skolestart, sier Bjørkeng til avisa Nordlys.

4-åring utenfor livsfare

Teltbrannen i Salangen i april krevde totalt to menneskeliv. I tillegg til Stein Gunnar Kvien, omkom ei seks år gammel jente i brannen i april. Det siste brannofferet, en fire år gammel gutt, ligger fortsatt på sykehus i Boston i USA.

– Han er utenfor livsfare nå, og har kommet seg kjempemessig. Nå er det bare å ta tida til hjelp, sier Bjørkeng til avisa.

LES OGSÅ: Brannskadde barn til Boston
LES OGSÅ:
- Ikke fyr med gass i telt