Brannårsaken til nedbrent veikro fortsatt ikke kjent

Dagens vitneavhør førte ikke politiet nærmere årsaken til at ei veikro i Målselv brant ned til grunnen i natt. Varme og røyk gjør det foreløpig umulig å undersøke åstedet.

Brann Målselv

Tirsdag formiddag drev politiet etterforskning på brannstedet.

Foto: Arild Moe / NRK

I dag har politiet avhørt flere vitner og innehaver av Buktamo veikro.

– Vitnene som var på stedet er samstemte i at ilden var størst i bygningsdelen som ligger nærmest E6, sier politioverbetjent ved Målselv lensmannskontor, Katrine Grimnes til NRK.

Innehaver av Buktamo veikro, Bjørnulf Hansen var ikke på stedet da brannen startet mandag kveld.

– Under avhør i dag fortalte han at han fulgte de samme rutinene som alltid da han stengte kroa, sier Grimnes.

Politiet vet fortsatt ikke årsaken til at ei veikro i Målselv ble ødelagt av brann i natt. Men vitneavhør gjør at de er sikre på hvor i bygget brannen startet.

Politiet vet fortsatt ikke årsaken til at ei veikro i Målselv ble ødelagt av brann natt til tirsdag. Men vitneavhør gjør at de er sikre på hvor i bygget brannen startet. Foto: Arild Moe

Lastebileier meldte seg

En lastebileier som ble observert ved brannstedet like før ilden blusset opp meldte seg for politiet, og ble i dag avhørt.

– Vi har fått en film han tok på stedet under brannen, og den er viktig i etterforskningen, sier politioverbetjent, Katrine Grimnes.

Hun legger til at de i dag skal avhøre flere vitner, både brannfolk og privatpersoner som var på stedet da brannen startet mandag kveld.

Veikroa overtent

Det var ved 22-tiden mandag kveld at politiet fikk melding om brann ved Buktamo Veikro Og Camping AS på Moen i Målselv. Alle nødetater ble sendt til stedet.

Kort tid etter kom beskjeden om at veikroa var overtent, og at tre utleiehytter tilhørende veikroa og bensinstasjonen like ved ble evakuert.

Det ble gjennomført en kontrollert nedbrenning av bygget. Ingen personer kom til skade.

Se video:

Veikro i brann, Målselv, Buktamo.

– Det ble gjennomført en kontrollert nedbrenning av bygget, forteller innsatsleder i politiet, Oddbjørn Aarstein. Foto: Arild Moe, NRK.

Preget av brannen

Det skal ikke ha vært personer inne i veikroa da det begynte å brenne, ifølge politiet.

Innehaver av Buktamo veikro, Bjørnulf Hansen var veldig preget av hendelsen da NRK tok kontakt med han i dag tidlig. Han ville ikke kommentere hendelsen ytterligere.

Veikro til salgs

Buktamo Veikro og Camping har vært til salgs siden 2010. Først var prisantydningen seks millioner kroner, men ble senere redusert til 3,7 millioner kroner.

Nå er bygningen langs E6 brent ned til grunnen. Flere av hyttene som tilhører anlegget er røykskadet, og arbeidere som bodde der må innlosjeres andre steder.

Det var tirsdag formiddag ikke mulig å undersøke åstedet for brannen. Det vil skje tidligst onsdag, sier politioverbetjent ved Målselv lensmannskontor, Katrine Grimnes til NRK.

Buktamo Veikro før brannen

Slik så Buktamo Veikro ut før brannen natt til tirsdag.

Foto: Roger Skog

Nyheter fra Troms og Finnmark