TIL-talent (15) trener med Serie A-klubb

Invitert etter debuten på G15-landslaget.

Brage Berg Pedersen

Brage Berg Pedersen på plass i Genoa der han i dag blant annet skal gjennomføre en medisinsk sjekk.

Foto: Privat

Martin Ødegaard er ikke den eneste norske 15-åringen som markerer seg ut over landets grenser denne høsten. Tromsø ILs ferske G15-landslagsspiller Brage Berg Pedersen (15) trener denne uka med U16-lagene til den italienske Serie A-klubben Genoa.

Invitasjonen kom etter 15-åringens debut for det norske G15-landslaget mot Sverige 16. september.

Frank Ottar og Brage Pedersen

Pappa Frank Ottar og sønnen Brage Berg Pedersen (15) ved havnen i Genoa i Italia. 15-åringen trener denne uka med U16-lagene til Serie A-klubben.

Foto: Privat

– En italiensk agent satt på tribunen. Han ordnet oppholdet i Italia. Vi kom ned på mandag og skal være her til og med torsdag. Det er trening i dag, onsdag og torsdag, sier pappa Frank Ottar Pedersen, som er med sønnen på turen til Nord-Italia, ikke mange milene fra Milano.

Drømmen om å bli proff

Brage Berg Pedersen er en hurtig kantspiller med ambisjoner om å nå langt på fotballbanen.

– Målet er å bli best mulig, trene hardt og se hvor langt jeg kan nå. Drømmen er å leve av fotballen, forteller 15-åringen til NRK.

– Hva tenker du om oppholdet i Italia nå?

Brage Berg Pedersen

Brage Berg Pedersen debuterte på G15-landslaget mot Sverige i september. Den italienske agenten Luca Ariatti satt på tribunen, likte det han så og ordnet treningsoppholdet i Genoa.

Foto: Privat

– At det er veldig artig at jeg fikk denne muligheten. Og så er jeg spent før vi skal gå i gang med treningene. Men jeg gleder meg.

– Hva hvis oppholdet ender med at Genoa tilbyr deg kontrakt?

– Det får vi ta hvis det skulle bli aktuelt, svarer Brage Berg Pedersen.

Siste året på ungdomsskolen

Han er 1999-modell og går siste året på Sommerlyst ungdomsskole i Tromsø. Fra neste høst er planen å starte på Norsk Toppidrettsgymnas (NTG) på Alfheim. Brage Berg Pedersen betraktes naturlig nok som et av de største talentene i TIL-systemet.

– Brage skal på en medisinsk sjekk i dag. Så får vi se hvordan det går de neste dagene. Han skal trene sammen med spillere født i 98 og 99. Kontrakt er uansett ikke aktuelt før Brage fyller 16. Det gjør han ikke før i februar, sier Frank Ottar Pedersen.

Også pappa er spent på hvilket nivå sønnen holder sammenlignet med spillere på samme alderstrinn i en Serie A-klubb.

Gammel klubb

Genoa-logo

Slik ser logoen til Genoa ut.

Genoa er en tradisjonsrik klubb og ble stiftet så langt tilbake som i 1893. Men det er også lenge siden Genoa har vunnet ligaen i Italia. Sist det skjedde var i 1923/24.

I fjor endte Genoa på 14. plass i Serie A. Klubbens hjemmebane, Stadio Luigi Ferraris, har en kapasitet på 36.536, ifølge Wikipedia.

Noen av de mest kjente spillerne de siste årene i Genoa; Diego Milito (scoret 2 i Mesterliga-finalen for Inter i 2010), Thiago Motta (også han solgt til Inter) og den argentinske spissen Hernan Crespo.

PS! Rett etter oppholdet i Italia skal TIL-talentet igjen i aksjon for Norges G15-landslag. Brage Berg Pedersen er tatt ut i troppen til dobbeltkampene mot Portugal. Kampene spilles 21. og 23. oktober.