Boligbrann i Hammerfest – Seks nabohus ble evakuert

Mye vind skapte problemer for mannskapene som jobbet med å slukke brannen i en enebolig søndag kveld.

Bolig i Hammerfest er overtent.

– Et samboerpar og et barn som bor i huset kom seg ut da brannen oppstod. De er uskadd, sa politiets innsatsleder Christoffer Løvstad like etter midnatt mandag.

Det var i 20-tiden søndag kveld det brøt ut brann i en enebolig i Hammerfest. Både beboerne og forbipasserende meldte brannen inn til nødetatene.

Ifølge reporter Jan Harald Tomassen som var på stedet, var huset overtent og brannmannskapene jobbet på spreng for å hindre at brannen spredde seg.

Kristoffer Løvstad

Politiet har bedt eierne av omkringliggende boliger om å kjøre ned husene med hageslanger, sier innsatsleder, Christoffer Løvstad.

Foto: Jan Harald Tomassen / NRK

– Det var en brann man ikke hadde kontroll på og det var vinden som ga de utfordringene, sier Løvstad.

Like etter midnatt fikk imidlertid brannvesenet kontroll. Politiet vet foreløpig ikke hva som var årsaken til at boligen begynte å brenne.

Nødetatene fikk også bistand fra sivilforsvaret og brannbiler fra Hammerfest lufthavn.

Det er tett mellom boligene og beboerne i omkringliggende hus som ikke ble evakuert, ble bedt om å kjøle ned husveggene med hageslanger, sier innsatslederen Løvstad i politiet.

Politiet anmodet folk i Idrettsveien og i Hammerfest sentrum om å holde vinduer og ventiler lukket.

Politiet opplyste også at sperringene rundt området ville bli opprettholdt til nødetatene hadde fullstendig kontroll på brannen.