Bock fra Hammerfest nominert til Amandapris

Maria Bock er for andre gang nominert til Amandaprisen. Denne gangen for sin rolle som Nina i filmen «Hevn».

Maria Bock

Maria Bock er nominert til beste kvinnelige birolle for filmen «Hevn».

Foto: Oda Ertesvåg / NRK

– Det var helt fantastisk å få beskjeden. Når det lages så mange gode norske filmer, med så mange fine roller og dyktige skuespillere, så er det en stor ære å være nominert. Jeg ble bare utrolig glad, overrasket, og kjempestolt, sier Maria Bock.

Bock er opprinnelig fra Hammerfest, men bor i Oslo. Tidligere i år ble hun nominert til Kanonprisen for rollen som Nina i filmen Hevn. Nå er hun nominert til Amandaprisen for beste kvinnelige birolle.

I 2008 ble hun nominert i kategorien beste kvinnelige skuespiller for hovedrollen i Sommerhuset, regissert av Ole Giæver.

– Kanskje støtten har noe å si

Utdelingen av Amandaprisen er en del av Den norske filmfestivalen, som finner sted 20. – 26. august 2016.

– Hva betyr egentlig en Amandapris for en skuespiller?

– Rent karrieremessig vet jeg ikke hva det betyr, men for meg som utøver så er det et veldig deilig klapp på skuldra. Jeg setter enormt stor pris på at det er noen som setter pris på den jobben jeg gjør.

Fra Hammerfest kommer også Bjørn Sundquist, og man kan kanskje spekulere i om det er noe i vannet som gjør at det vokser frem dyktige skuespillere i byen.

– Det vet jeg rett og slett ikke, men det er jo en fin by å komme fra. Det er veldig mye fine folk der, så kanskje den støtten har noe å si, sier Bock.

– Stor anerkjennelse

«Hevn» handler om en jente som drar tilbake til en liten bygd der hun og lillesøsteren bodde da de var ung. Jenta søker hevn over en hotelldirektør som misbrukte lillesøsteren da hun var ung, og bestemmer seg for å ta fra ham alt han har.

Bock spiller kona til mannen, Nina, og sier at det var en spennende karakter å bryne seg på.

– Hun går gjennom vanskelige situasjoner, og det er det interessant å portrettere. Jeg liker roller som er med på å lage større forståelse for mellommenneskelige relasjoner, og jeg føler at dette var en slik rolle.

Om vinnersjansene sier hun at hun bare er glad for å være nominert.

– Det er en stor anerkjennelse, alt annet blir en bonus, sier hun.