Blir gjerne minister

Frank Bakke-Jensen (H) takker ikke nei om Erna Solberg spør han om å bli statsråd.

Frank Bakke Jensen

Frank Bakke-Jensen og Høyre ble den store valgvinneren, også i Finnmark.

Foto: Silja Arvola

Leder i Finnmark Høyre, Frank Bakke-Jensen, avviser ikke at han kan tenke seg å bli minister i den nye borgerlige regjeringen.

Høyre mer enn doblet sin oppslutning i fylket, og endte opp med hele 21,5 prosent.

Finnmark er dermed det fylket hvor Høyre hadde sin sterkeste framgang.

Kan bli fiskeriminister

Båtsfjordingen sier han er klar til en innsats der Erna Solberg trenger han.

– Nå skal det jobbes fram en regjeringserklæring, og så er det slik at jeg spiller på den posisjonen Erna Solberg mener jeg spiller best. Det vil si enten i Stortinget, eventuelt i en regjering, men husk på at å ha gode mannskaper i Stortinget er like viktig når man er i posisjon som å ha dem i regjering, sier Bakke-Jensen.

Dersom Frank Bakke-Jensen blir minister i en borgerlig regjering, vil Laila Davidsen fra Alta representere Høyre på Stortinget.

Som fiskeripolitisk talsmann for Høyre er Bakke-Jensen blant favorittene til å bli ny fiskeriminister.

Dobler oppslutning i Finnmark

Høyre får tosifret framgang i Finnmark og dobler sin oppslutning fra forrige stortingsvalg, men får ingen gevinst i mandater.

Da 94,8 prosent av stemmene i fylket var opptalt, viste prognosen at Arbeiderpartiet går tilbake 5,5 prosentpoeng til 39,8 prosent og mister ett av sine tre mandater.

Høyre går fram 10,9 prosentpoeng til 21,6, men får fortsatt bare en representant fra fylket.

Arbeiderpartiet er like stort i oppslutning som Høyre og Fremskrittspartiet til sammen, men får ikke lenger flertall på Finnmark-benken. H og Frp beholder begge sitt mandat i fylket.

SV ligger inne med utjevningsmandatet. Dermed kommer Kirsti Bergstø inn på Stortinget sammen med Helga Pedersen og Kåre Simensen (Ap), Frank Bakke-Jensen (H) og Jan Henrik Fredriksen (Frp).

Mandatfordeling: Ap 2 (-1), H 1, Frp 1, SV 1 (+1).