Bitter aviskrig i nord

Avis beskylder konkurrent for plagiat.

Aviskrig i Tromsø

Kampen om leserne hardner til i Tromsø.

Foto: NRK

Det har brutt ut en bitter avisstrid i Tromsø, der aviskonsernene A-pressen og Harstad Tidende-gruppen kjemper om annonsører og lesere i et fallende avismarked.

Vurderer søksmål

Lokalavisa iTromsø reagerer kraftig på bladet Nordlys og A-pressen sin nye gratisavis som ble lansert for knappe 14 dager siden, og truer med søksmål mot det de hevder er plagiat.

Sjefredaktør i iTromsø, Jørn Christian Skoglund, mener konkurrentens nye gratisavis ser ut som en tro kopi av hans egen avis.

Nå har iTromsø satt advokater på saken for å finne en rettslig måte å angripe sin nye konkurrent på.

– Vi vurderer dette som et så alvorlig angrep at det juridiske bør sees nærmere på. Vi har engasjert et advokatbyrå som skal se på saken, og som om kort tid vil trekke en konklusjon, sier Skoglund til NRK.

Avviser plagiat

Sjefredaktør i Nordlys og den nye gratisavisa Byavisa Tromsø, Anders Opdahl, avviser at de har kopiert både navn og utseende til sin konkurrent.

– Når man skal gi ut en næravis i Tromsø så er det nærliggende at navnet Tromsø er med i avisnavnet. Vi gjør dette for å skape et nytt og bedre produkt for leserne og annonsører, sier Opdahl.

Gratisavisa Byavisa Tromsø kommer ut hver onsdag til alle husstander i Tromsø.

SE TV-REPORTASJE:

Video Bitter aviskrig i nord

Sjefredaktør i iTromsø, Jørn Christian Skoglund, fortviler over det han mener er plagiat.