Hopp til innhold

Anmelder livsfarlig sabotasje av skuterløypa

Solide jernrør som stikker rett opp, gjør skuterkjøring farlig i en løype i Nesseby. Kommunen har nå anmeldt saken til politiet.

Sperrer løypa

Jernrør sperret skuterløype 9 i Nesseby kommune. De var godt gravd ned og stakk så vidt opp fra snøen, noe som kunne skape farlige situasjoner. Saken er nå anmeldt til politiet.

Foto: Kjersti Sjursen Lien

– Hvem som gjør dette, og hvorfor de gjør det, vet jeg ikke, men det kan jo skje forferdelige ting dersom noen kommer kjørende i mørket, sier Einar Hansen, leder for teknisk avdeling i Nesseby kommune.

I en av kommunens skuterløyper har noen støpt ned solide jernrør som stikker godt opp av snøen midt i løypa

– Allerede i forrige uke så var vi i kontakt med lensmannskontoret i Tana. Vi var i møte med dem, reinpolitiet har vært på befaring og vi har anmeldt saken til politiet, forteller rådmann Stian Lindgård i Nesseby.

Ifølge Lindgård har liknende farlige stengninger skjedd flere år på rad. I fjor ble en stålwire trukket på tvers av løypa, og det ble gravd dype hull.

– Folk er opprørte og sinte, sier Lindgård.

Politiet sier til NRK at de har en mistanke om hvem som står bak sabotasjen, og at de vil etterforske saken så snart de har anmeldelsen på bordet.

Livsfarleg sabotasje, meiner Nesseby kommune:
Nokon har gått kraftig til verks for å hindra skutertrafikken - med å setja opp fleire betongstolpar midt i ei løype. 
I dag var kommunen ute for å rydda opp. 
På vei til fjells i Nesseby i formiddag. Tolv kilometer fra hovedveien har kommunens løypeansvarlige oppdaget disse stolpene - tvers over der løypa egentlig går.
Totalt fem rør med armert betong, i tillegg til to frittstående armeringsjern ble spadd fram fra sneen i dag. 
Da hindringa i løypa ble oppdaga, stengte kommunen løypa umiddelbart. Med kommunale verktøy åpna løype 9 igjen i dag. Men det er ikke første gang den saboteres på akkurat dette stedet. I fjor ble en stålwire strukket over løypa, og tidligere har det vært gravd store hull i snøen.
Politiet sier til NRK at de har mistanker om hvem som står bak, og vil etterforske saken på vanlig vis når de mottar anmeldelsen.