Monica ble bestemor til tre – på én dag

– Nå slipper jeg å tenke på så mange bursdagsdatoer, sier nybakt bestemor til tre, Monica Thomassen.

Sondre og Sondre

Første fikk Sondre Gievær (t.h.) og hans samboer Tiril dattera Sara Angelica. Samme dag fikk også hans søster Karoline og samboer Sondre Mortensen tvillingene Loke og Aila Sofie.

Foto: Privat

– Det er veldig merkelig. Artig. Vi har snakket om det på tull, at det hadde vært gøy om alle tre ble født på samme dag. Men hvor stor tilfeldighet skulle det være for at det skulle skje, sier Monica Thomassen fra Alta.

Sist fredag ble hun bestemor for første gang. Og ikke nok med at hennes sønn Sondre Giæver (25) og hans samboer Tiril fikk ei datter på morgenen. Samme dag ble nemlig hennes datter Karoline Thomassen (19) også lagt inn på sykehuset i Hammerfest, og på kvelden fødte hun tvillinger.

Dermed ble Monica bestemor til tre. Sjansene for at det skulle skje var små. Sondre og Tiril hadde termin 16. august, mens Karoline og hennes samboer, som også heter Sondre, hadde termin 27. september.

– Det var et langt sprik. Det var litt av et sjokk, men skikkelig artig. Nå slipper jeg å tenke på så mange bursdagsdatoer, sier Monica.

Flaks i det hele

Karoline Thomassen

Karoline Thomassen med sønnen Loke.

Foto: Privat

Monicas datter Karoline, som fødte tvillingene, forteller om en surrealistisk dag.

– Fredag morgen fikk jeg telefon om at jeg var blitt tante. Klokka halv åtte på kvelden ble jeg selv sendt til sykehuset i Hammerfest. Tvillingene var vel ute i ni-halv ti-tiden, sier hun.

Karoline, som i likhet med sin mor bor i Alta, måtte sendes med ambulanseflyet til Hammerfest da fødselen plutselig meldte seg. I flyet var det ikke plass til hennes samboer, som istedenfor måtte kjøre bil de 13 milene til nabobyen.

Sånn sett var det flaks at hennes bror allerede var godt på plass i Hammerfest på sykehuset.

– Da kunne min bror være med meg og passe på. Til samboeren min kom fram, sier Karoline.

Familietreff

Karoline forteller om mange gratulasjoner. Både hun og storebroren fikk sine første barn fredag, og det var ekstra spesielt at det skjedde på samme dag.

– Jeg er fortsatt litt forvirret. Det kom brått på.

– Vi har tullet litt om det. Jeg har nemlig vært innlagt flere ganger hvor fødselen har vært stoppet. Vi har tullet med at vi skulle bli innlagt og få barn samtidig. Men vi trodde aldri det kom til å skje, sier hun.

Med tre barn og flere familier involvert har det vært folksomt på sykehuset i helga. Mens Karoline bor i Alta, bor broren hennes i Havøysund.

– Lørdag var det familietreff her. Men det er greit å være flere, så slipper vi å kjede oss. Men vi er ikke på samme rom. Det er noen rom mellom oss, og det er greit, sier Karoline.

Flest gratulanter

Selv om det er Monica Thomassens sønn og datter som har fått barn, er det hun som bestemor som har stukket av med mest oppmerksomhet.

– Folk spør meg: «Herlighet, er det mulig?». Alle synes det er gøy. Jeg har fått flere gratulasjoner på Facebook enn barna mine, det var dem litt snurt for. Jeg hadde jo fått tre, sier Monica.