Beskylder Venstre for løgn i sykehussaken

SV beskylder Venstre for å fare med løgn i diskusjonen om sykehusstruktur i Finnmark.

Kirsti Bergstø, SV

Stortingsrepresentant for SV Kirsti Bergstø.

Foto: Ksenia Novikova / NRK

Ifølge Stortingets sekretariat har ikke Venstre levert inn forslag til Stortinget om at det skal igangsettes faglig utredning av sykehusstruktur i Vest-Finnmark.

Venstre hevdet forslaget ble levert inn til Stortinget i slutten av mai.

– Venstre har i lang tid påstått at de har levert inn et forslag om utredning av helse- og sykehusstruktur i Finnmark. Når Stortingets sekretariat ikke kan finne det, eller vise til at det er levert inn i noen referater, så betyr det at Venstre farer med løgn. Det er veldig alvorlig, sier Kirsti Bergstø fra SV.

Trine Noodt

Trine Noodt, Stortingskandidat for Venstre.

Foto: Stian Strøm / NRK

– Levert, men ikke registrert

Venstres stortingskandidat, Trine Noodt, avkrefter at forslaget ikke er levert inn.

– Forslaget ble levert inn den 24. mai i år. Men det har ikke blitt registrert. Det ordner vi i morgen og alt går som det skal, sier hun.

– Hvem har skyld i denne glippen?

– Det har ikke jeg oversikt over. Jeg ringte sekretariatet med en gang jeg fikk nyss om at man ikke kunne finne forslaget vårt. Jeg fikk til svar at det ble levert inn den 24. mai, men ble ikke registrert. Det får vi ryddet opp i nå, sier hun

Folketog i Alta

FOLKEHAV: Folk fra Loppa, Burfjord, Karasjok, Kautokeino og Masi tok del i folketoget for sykehus til Alta.

Foto: Kristian Sønvisen Bye / NRK

– En valgkamp under falske flagg

Tusenvis av mennesker deltok i demonstrasjonen for å få akuttsykehus til Alta. De gikk i tog for å vise politikerne at de ønsker et akuttsykehus i Alta, i tillegg til det som ligger i Hammerfest og Kirkenes.

Venstre-leder Trine Skei Grande var rørt over å se folkemengden på torget i Alta. Hun lovet de som hadde møtt frem å kjempe for deres sak.

– Vi vet at verken Venstre, Frp, KrF eller Sp leverte inn forslag rundt sykehusstruktur utredning i tilknytning til helse og sykehusplan når den ble behandlet i Stortinget. Da blir det spesielt å ha en valgkamp og en debatt gående under falske flagg, sier Kirsti Bergstø fra SV.

– Det sier vel mer om at SV og Bergstø i det lengste håper på å unngå å få forslaget opp til en realitetsbehandling. Det får stå for hennes regning å beskylde Venstre for å fare med løgn, sier Trine Noodt.

OPPDATERT 15:20:

Stortingets sekretariatsleder Jarle Skjørestad bekrefter overfor NRK at det ikke er fremmet forslag om utredning av helse- og sykehusstruktur i Finnmark fra Venstre. Neste mulighet for å ta opp forslag er etter at Stortinget er åpnet 9. oktober.