Hopp til innhold

Oppfordrer studenter til å kjøpe tippekort

Lånekassens rådgivere anbefaler studenter å skaffe tippekort for å få studielånet kjappere inn på konto.

Spillerkort, Norsk Tipping

Lånekassen oppfordrer studenter til å signere gjeldsbrev ved hjelp av et smartkort fra Norsk Tipping.

Foto: Paal A. Svendsen / NRK

Det er avisen iTromsø som først forteller om anbefalinga fra Lånekassens rådgivere.

Ifølge avisen reagerer studenter på at Lånekassens ansatte oppfordrer dem til å skaffe seg et elektronisk tippekort pra Norsk Tipping, for å kunne signere gjeldsbrev elektronisk.

– En helt idiotisk løsning, sier student Jaran Jensaas Petersen til avisen.

Lill-Tove Bergmo

Sjokkert: Lill Tove Bergmo, leder for Spilleavhengighet Norge, frykter at studenter vil bli fristet til å spille med kortet.

Foto: NRK

– Tippekortet er billigst

Gjeldsbrevene må signeres før høstens første utbetaling kommer på studentenes konto, og brevet sendes ut etter flere uker med ventetid. Velger man å signere på nett, vil prosessen gå langt raskere, men da må man ha et smartkort og kortleser.

– Man får kjøpt smartkort, men det er dyrt, så vi anbefaler spillekortet til Norsk Tipping, da det er det rimeligste løsningen, bekrefter en rådgiver hos Lånekassen på telefon til iTromsø.

– Uforståelig løsning

Petersen synes det er oppsiktsvekkende at Lånekassen ikke kan tilby den samme løsningen som praktiseres av flere banker når det kommer til lån.

– I banken får man signert gjeldsbrev med BankID, og et annet alternativ kan være MinID. Jeg forstår ikke hvorfor det ikke blir tatt i bruk, sier den kommende studenten.

Fristende å spille med kortet

Lill-Tove Bergmo, leder for Spilleavhengighet Norge, er sjokkert over at Lånekassen anbefaler tippekort til studentene

– Mange kvitter seg med dette kortet fordi fristelsen er så stor ved å ha det så lett tilgjengelig. At man da skal måtte skaffe seg et slikt er jo helt hårreisende, sier hun til avisen.

– Ikke sikreste løsning

Fungerende regiondirektør hos Lånekassen, Anne Mari Andersen, kjenner ikke til at tippekortet til Norsk Tipping anbefales over de andre alternative smartkortene – som ikke også kan benyttes til spill.

– Jeg antar det anbefales fordi det er billigst. Det sikreste kortet å bruke er likevel smartkortet som utstedes fra Altinn, sier hun.

Nyheter fra Troms og Finnmark