Ber anonym brevskriver stå fram

I et anonymt brev blir Stoltenberg sammenlignet med Quisling og Ap får skylda for 22. juli-terroren. Willy Pedersen i Finnmark Ap ber brevskriveren stille til debatt.

Willy Pedersen

Organisasjonssekretær Willy Pedersen (Ap) tar gjerne debatten med den anonyme brevskriveren. I brevet beskyldes blant annet Arbeiderpartiet for selv å stå bak 22. juli-terroren.

Foto: Arbeiderpartiet

Den som har skrevet brev om 22. juli til Arbeiderpartiet bør stå frem, mener organisasjonssekretær i Finnmark Ap, Willy Pedersen.

– Når du sier at vi sjøl er skyld i attentatet mot Arbeiderpartiet og AUF på grunn av innvandringspolitikken, så sier det seg sjøl at det er ganske tøffe beskyldninger. Spesielt for dem som har vært gjennom akkurat denne dagen og følt dette på kroppen bokstavelig talt, sier Pedersen.

Beskylder Ap for 22. juli

I det anonyme brevet som trolig er sent til flere fylkesparti i tillegg til statsministerens kontor, beskyldes blant annet Arbeiderpartiet og statsminister Jens Stoltenberg for å være den egentlige årsaken bak angrepene 22. juli 2011.

«Du og dere, samt innvandrerne/muslimene/islamistene er altså faktisk selv årsaken til 22.07.2011! og hadde bare rett og slett så inderlig godt av det!, men enda og ennå har du og dere altså ikke hverken forstått eller enda mindre, lært noe av dette», står det i brevet.

Anonymt brev

Slik ser det anonyme brevet ut, som ble sendt blant annet til Finnmark Ap og statsministerens kontor.

Sammenlignes med Quisling

I tillegg sammenlignes statsministeren med Vidkun Quisling og beskyldes for å ikke tåle en åpen debatt.

Pedersen ber nå brevskriveren stå fram, og ta debatten åpent.

– Jeg mener det er rom for alle meninger i det norske demokratiet, også det her type brev og ytringer. Det som er feigt her på mange måter, er at man ikke ønsker å stå fram med fullt navn, sier Pedersen og legger til:

– Det er legitime meninger man har. De er grusomme og til dels krenkende for mange som har følt det her på kroppen. Men det går an å ytre dem og vi tar gjerne debatten.

Nyheter fra Troms og Finnmark