Bekymret for spilleautomater

- Familiene til de spilleavhengige gruer seg til de nye spilleautomatene blir utplassert til høsten.

Svekket tillit til Norsk Tipping
Foto: NRK

Det sier lederen for organisasjonen Pårørende til spilleavhengige, Lill Tove Bergmo fra Lyngen i Troms.

- Mange familier sitter og er kjempestresset og kjempenervøse for automatene som nå kommer. De har hatt det siste året opplevd å ha et godt liv hvor økonomien har vært på plass og familiene har fått ro. De frykter at denne harmonien nå skal rase sammen igjen, sier Bergmo.

Krever planer

De nye spilleautomatene skal være "snillere" og mindre aggressive enn automatene som ble forbudt et år tilbake. Men organisasjonen til Bergmo er slett ikke sikker på at de påstått snille automatene vil hindre spilleavhengighet. Hun mener derfor at kommunene må ta med spilleavhengighet i rusplanene sine.

Lill-Tove Bergmo

Leder for organisasjonen Pårørende til spilleavhengige, Lill Tove Bergmo, vil ha spilleavhengighet inn i kommunale rusplaner.

Foto: NRK

- Vi ser at kommuenen ikke lager egne behandlingsplaner for spilleavhenginghet. Vi vet at det er hovedsaklig rusbehandlere som behandler spilleavhengige. Derfor ser vi det som naturlig at spilleavhengighet kommer inn under hovedhandlingsplanene mot rus, sier Bergmo.

Andre problematiske spill

Bergmo mener at spilleautomater også bare er en del av årsaken til spilleavhengighet. Dermed vil overgangen til de "snille" automatene ha begrenset virkning, mener hun.

- Spilleavhengighet blir vi ikke kvitt selv med de nye automatene. Vi har andre typer spill som skaper store problemer og vi må ta dette med spilleavhengighet inn i kommunale planer, sier hun.