Hopp til innhold

Bekreftet: Andreas Leknessund får plass i Tour de France tross koronasykdom

Andreas Leknessund vil være en del av DSM-mannskapet som skal sykle Tour de France kommende måned. 23-åringen har nylig hatt korona.

Andreas Leknessund

Tromsøværingen Andreas Leknessund er tatt ut til Tour de France.

Foto: Anne Sofie Rønnfeldt / NRK

– Det er stas, og det er jo først når man har syklet Tour de France at man kan kalle seg en ordentlig proff. Føles det som, i hvert fall i norsk standard, sier Tromsø-væringen.

At han skulle bli tatt ut i troppen på åtte syklister, har han hatt en mistanke om ganske lenge, sier han. Men sikker var han aldri.

– Man må holde seg frisk og rask og prestere slik laget forventer. Så ble det litt ekstra spenning da jeg klarte å få korona i helga.

Så langt har han ikke trent etter koronasykdommen. Det håper han å få gjort noe med snart. 23-åringen, som bor i Oslo, har planer om en testtur på landeveien mot gamle Østfold torsdag.

– Det har gått såpass fint at jeg ikke ser på det som en stor utfordring. Jeg har bare vært litt slapp, men i dag føler jeg meg bra.

DSM-laget til det prestisjetunge rittet ble bekreftet torsdag.

Det ble mandag opplyst at tromsøværingen Leknessund testet positivt på covid-19 i etterkant av Sveits rundt. Der tok han sin første seier på verdenstouren på den andre etappen. Han ble nummer 13 sammenlagt etter å ha vært blant de ti beste fra start og fram til den siste tempoetappen.

Der ble han nummer 15.

Det har vært ventet at Leknessund kom til å være en del av feltet som starter Tour de France 1. juli med en 13,2 kilometer lang individuell tempoetappe i København.

Deretter skal ytterligere to etapper kjøres i landet før sykkeleliten flytter seg over til Frankrike.

DSM-troppen til Tour de France:

  • Romain Bardet (Frankrike), Alberto Dainese (Italia), John Degenkolb (Tyskland), Nils Eekhoff (Nederland), Chris Hamilton (Australia), Andreas Leknessund (Norge), Martijn Tusveld (Nederland) og Kevin Vermaerke (USA).

Les også: Disse talentene kan dominere norsk idrett i fremtiden

supertalenter
supertalenter