Hopp til innhold

Beinhard konkurranse

Årets Finnmarksløp kan bli det tetteste noensinne mener fjorårsvinner og en av favorittene Harald Tunheim. Han kjører for sitt femte gull.

 

Harald Tunheim mater bikkjene i Neiden
Foto: Jenny Duesund / NRK

Harald Tunheim kjørte 1000 kilometeren fortest av alle i fjor og stakk av med sin fjerde seier av 13 mulige. Også i år kjører han for å vinne, men det er han ikke alene om.

-I år har jeg en følelse av at så mange vil vinne at det blir så jevnt at ingenting er avgjort før på den siste etappen, sier Tunheim.

Han kjører med nesten alle de samme hundene som ledet han til seier i fjor - og i år har de også trent enda mer.

Favoritter

Fjorårets andreplass gikk til Hans Petter Dalby som nå jobber for Finnmarksløpet A/S. Han tror kampen vil bli jevn, men blant favoritten er Ralph Johannesen fra Geilo, Petter Jahnsen fra Tufsingdal, Kjetil Backen fra Porsgrunn og May-Conny Johansen fra Alta.

Rekorddeltagelse

Aldri før har det vært så stor interesse for å delta i Finnmarksløpet. Fortsetter økningen vil Finnmarksløpet snart være verdens største hundeløp. I år er det 107 deltagere, 42 av dem kjører den lange distansen på 1000 kilometer, fra Alta til Kirkenes og tilbake.

Hanne Rosenberg, daglig leder for Finnmarksløpet A/S mener flere deltagere betyr hardere konkurranse enn noensinne:

-Med så mange deltakere tror jeg det blir en beinhard konkurranse.

Du kan følge Finnmarksløpet på nrk.no/nordnytt - vi sender hele starten direkte og gir deg oppdateringene underveis hele neste uke.

 

Nyheter fra Troms og Finnmark