Barneskoleelev og mor drept i Kirkenes

En kvinne (37) og hennes sønn (12) er bekreftet død i forbindelse med en skyteepisode i Kirkenes natt til mandag. En tredje person er hardt skadet og sendt til Universitetssykehuset i Tromsø UNN.

Kirkenes barneskole

Mor og 7.- klassing er drept i Kirkenes. Skolen har flagget på halv stang i dag.

Foto: Ida Karine Gullvik / NRK

En 7.-klassing på Kirkenes barneskole og moren er bekreftet drept. Skolen har flagget på halv stang i dag og rektor ved Kirkenes barneskole har informert om hendelsene.

– De har fått vite at det har vært en tragedie. At en 7.- klassing her ved skolen og moren hans er omkommet, og at stefar er hardt skadd, sier rektor Tove Korsnes til iFinnmark.

Politiet i Finnmark vil avholde en pressekonferanse kl 12 på Politihuset i Kirkenes, der også representanter fra kommunens ledelse og kriseteam være til stedet.

Rykket ut i natt

Litt over klokken fire i natt fikk politiet i Kirkenes melding om bråk fra en leilighet i sentrum av byen.

– Da vi ankom stedet var tre personer skutt, sier påtaleleder i Finnmark politidistrikt, Morten Daae.

Kvinnen var død da politiet ankom leiligheten. Hennes sønn døde senere på sykehuset i Kirkenes.

Den tredje personen ble sendt til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø fordi skadene var så alvorlige at de ikke kunne håndteres i Kirkenes, ifølge informasjonssjef på Finnmarkssykehuset Ivar Greiner.

Drap i Kirkenes

To personer er drept etter skyteepisode i Kirkenes, natt til 29. august 2016.

Foto: Amund Trellevik / NRK

Alle involverte i relasjon til hverandre

Morten Daae

Påtaleleder i Finnmark politidistrikt, Morten Daae.

Foto: Máret Eli Buljo / NRK

Til nyhetsbyrået NTB sier politiet at ting tyder på at det er snakk om folk som bor i leiligheten, og at de jobber med en teori om at de vet hvem de tre personene er.

Alle de tre involverte er i relasjon til hverandre. Det er foreløpig ikke mistanke om at det var flere personer til stedet i leiligheten, da skytingen fant sted.

– Mer om hendelsesforløpet vet vi ikke enda annet enn at de som er skutt alle sammen er i relasjon til hverandre, sier Daae.

Politiet jobber taktisk og teknisk i forbindelse med etterforskningen med blant annet avhør av naboer.

– Vi prøver å finne ut av hva som har skjedd. Vi er også i gang med å se på åstedet for å finne ut hva som har foregått her, forteller Daae.

Naboer meldte om bråk

Det var meldinger fra naboer som førte til at politiet rykket til en adresse i Kirkenes, men politiet vil ikke si noe mer om hvor i Kirkenes episoden skal ha skjedd.

– Vi fikk oppringninger fra naboer som meldte om bråk i denne leiligheten som gjorde at vi valgte å rykke ut til stedet, sier Daae.

Politiet utelukker ikke noe så tidlig i etterforskninga.

Kommunens kriseteam er varslet.

NRK oppdaterer saken.

Laster kart, vennligst vent...

Skyteepisoden skal ha skjedd i Kirkenes sentrum, men politiet vil ikke si noe nærmere om hvor.