Hopp til innhold

Barnehagesaken: Enda et barn har vært til avhør for fysiske overgrep

Under rettssakens andre dag kom det fram at et av barna har vært i et nytt dommeravhør og fortalt om overgrep som ikke har vært kjent tidligere.

Barnehagesaken i Tromsø

Aktor Gøril Lund og forsvarer Sven Crogh samtaler i retten under andre dag av barnehagesaken i Tromsø.

Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

En 30-åring er tiltalt for å ha hatt seksuell omgang, utført seksuelle handlinger og seksuelt krenket til sammen 17 av barna i barnehagen der han var en betrodd ansatt.

I retten onsdag kom det fram at et av barna nylig har vært i avhør om overgrep som ikke har vært kjent tidligere.

Det var en av bistandsadvokatene som fortalte dette i retten. Men etter protest fra forsvareren, slo dommeren fast at dette ikke kunne omtales i denne saken, fordi det ikke er omfattet av tiltalebeslutningen.

Ifølge aktor Torstein Lindquister, er det snakk om et barn som tiltalte har tilstått å ha tatt bilder av, men som ikke skal ha vært utsatt for fysiske overgrep.

Vært i nytt politiavhør

I ettertid har barnet kommet fram med opplysninger som kan tyde på at barnet er utsatt for fysiske overgrep. Barnets foreldre har tatt kontakt med politiet, og barnet var i dommeravhør i forrige uke.

Den tiltalte har også vært til nytt politiavhør om dette forholdet.

Aktor sier at dersom det viser seg at barnet har vært utsatt for fysiske overgrep, må dette etterforskes og det må eventuelt bli tatt ut en ny tiltale på dette forholdet. Det er ennå usikker om dette vil skje.

Den tiltaltes forsvarer reagerte sterkt på at dette ble trukket fram under hovedforhandlingen.

– Lite preg av anger

Tirsdag forklarte mannen detaljert om handlingene han hadde utført, og innrømmet 23 av de 26 tiltalepunktene mot ham.

Han forklarte også hvordan barna var nøye utvalgt etter hvem han var sikker på at ikke sa nei.

Ifølge NRKs krimkommentator Olav Rønneberg bar tiltalte lite preg av anger og følelser under forklaringen, og bare da han ble spurt direkte av sin forsvarer fortalte han at han angret på overgrepene.

Det er en rekke foreldre til stede under rettssaken. En far fortalte til NRK tirsdag at han følte avsky av å se tiltalte igjen, men at han trolig kom til å følge hele forklaringen hans.

Les alt om overgrepssaken i Tromsø her.