Bård Flovik: - TIL skal gi alt for å unngå nedrykk

– Det som i hvert fall er helt sikkert, på vegne av landsdelen, klubben, alle spillerne og vårt støtteapparat er at vi skal fighte vanvittig for å unngå nedrykk, sier TIL-trener Bård Flovik etter søndagens tap mot Start.

TIL tapte mot Start

Start-Tromsø 2–1 i eliteserien i fotball i Kristiansand søndag.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

IK Start og Tromsø IL møttes til bunnoppgjør på Sør Arena i Kristiansand søndag ettermiddag. Etter en tidlig ledelse til Tromsø snudde Start kampen, og vant sin andre eliteseriekamp for sesongen med 2–1 mot gjestene fra nord.

Bård Flovik var skuffet etter tapet på Sørlandet.

– Vi har fått lite poeng den siste tiden. Vi står midt i nedrykksstriden, og erkjenner det. Vi skulle gjerne hatt poeng her, men vi er kjent for å tåle og fighte. Den situasjonen vi er i nå skal vi ta på strak arm, og erkjenne at vi er der vi er. Vi skal forbedre spillet våres, og ta de poengene som kreves for å berge oss, sier TIL-treneren til NRK.

Så møter dere et lag i dag som kun har vunnet en kamp i år. Hva er grunnen til at dere ikke er på det nivået som Start representerer i dag?

– Vi får jo kampen slik vi vil, vi leder 1-0, vi får mange gode brudd og mange situasjoner, vi bygger opp til 2-0, men så kommer vi inn i en klabb og babb situasjon etter corner. Start er ikke et lag med bare dårlig kvalitet. De har lite poeng selvfølgelig, men du ser jo hvordan de fighter og jobber. De spiller med lave skuldre, og erkjenner at de spiller i førstedivisjon.

Men blir man preget av situasjonen man er i som klubb når man får det andre målet imot seg?

– Ja, vi står jo der vi står, og vi er på bortebane. Vi er ikke skarpe nok til å vinne første og andreball. Det samlende for oss i den situasjonen vi er i nå er å gå all inn og prøve å slå Vålerenga til helga.

Første del av andre omgang mellom Start og TIL var preget av at begge lag slet med å holde ballen i laget og true motstandernes mål. Det ble ingen mål i andre omgang. Det ble lagt til fire tilleggsminutter, men Tromsø IL greide ikke å snu kampen, og tapte til slutt matchen.