Hopp til innhold

Banket opp mann som ville hindre voldtekt

Da 47-åringen ble hindret i å gjennomføre voldtekten, banket han opp en av dem som stoppet ham.

Alta sentrum

HINDRET: Flere personer kom til for å hindre en mann i å gjennomføre en voldtekt. Forsøket skjedde i Alta sentrum i november i fjor.

Foto: Stian Sætermo / NRK

I august må mannen møte i Alta tingrett, tiltalt for voldtektsforsøk og vold. Overgrepene skjedde i en privat leilighet i Alta sentrum i november i fjor.

Ifølge tiltalen dyttet 47-åringen en kvinne i 20-årene ned i senga og holdt hendene hennes fast, før han satte seg på henne og dro ned strømpebuksa og trusa hennes.

Ble fysisk hindret

Kvinnen gjorde tydelig motstand, sa at hun ikke ville og dyttet mannen vekk. Først da flere personer kom til, ga mannen opp voldtektsforsøket, ifølge tiltalen.

Men det skjedde ikke uten kamp: En 25 år gammel mann ble slått gjentatte ganger i ansiktet da han forsøkte å hindre voldtekten. 47-åringen er derfor også tiltalt for vold.

Mildere straff

47-åringens forsvarer Håkon Helsvig har ikke snakket med sin klient, og kan derfor ikke svare NRK på om han erkjenner straffskyld.

Kvinnens bistandsadvokat har varslet at offeret vil kreve erstatning.

Aktor Torstein Hevnskjel sier til NRK at forsøk på voldtekt straffes mildere enn fullbyrdet overgrep, selv om gjerningsmannen ble hindret av andre. For øvrig er han tilbakeholden med å kommentere saken før den kommer for retten.