Hopp til innhold

– Dette er en fantastisk dag for TIL

Sparebank 1 Nord-Norge overfører sitt eierskap på Alfheim stadion til TIL.

Sparebank 1 Nord-Norge overfører sitt eierskap på Alfheim stadion til TIL.

Konserndirektør i Sparebank1 Nord-Norge, Petter Høiseth og Ulf Johansen som er direktør i TIL holdt onsdag pressekonferanse om eierskapet til Alfheim.

Onsdag ettermiddag holdt Tromsø Idrettslag og Sparebank 1 Nord-Norge pressekonferanse på Alfheim stadion. Teamet var at banken overfører eierskapet sitt på Alfheim til idretten.

– Alfheim er en arena både for et topplag og for mange unge spillere. Vi overfører vårt eierskap til TIL, og ønsker med det å bringe Alfheim tilbake til idretten, sier Petter Høiseth som er konserndirektør for konsernfunksjoner i Sparebank1 Nord-Norge.

Det betyr at TIL igjen får en formell eierposisjon på Alfheim.

– Vi tror det er viktig for klubben at de kan bli en god eier, og at det kan bidra til å finne en god bærekraftig løsning, sier Høiseth til NRK.

Han la til at de tror at TIL kan forvalte dette like godt, om ikke bedre enn det banken gjør.

– Kan få svært positive følger for TIL

– Vi er utrolig takknemlig for at vi er tilbake igjen på banen, og medeier i anlegget vi bruker daglig fra morgen til kveld. Dette er et nytt skritt på veien videre. Sparebanken er en utrolig god støttespiller, sier direktør i TIL, Ulf Johansen.

Sparebank 1 Nord-Norge eier 24,5 prosent av aksjene i Alfheim stadion II AS som finansierer virksomheten til fotballklubben. De øvrige eierne, Tromsø kommune og Troms kraft har samtykket til overdragelsen.

– På lang sikt kan dette få svært positive følger for TIL. Dette er en fantastisk dag for TIL, sier Johansen.

Tromsø idrettslag håper at dagens transaksjon kan bidra til at partene kommer fram til en løsning for Alfheim stadion.

– TIL vil forvalte eierskapet godt og gå i aktiv dialog med de øvrige partene for å finne en endelig løsning for stadion som er bærekraftig for idretten.

– Håper på en løsning for idretten

Banken har i 2014 arbeidet for en løsning rundt Alfheim stadion som sikrer idretten i Troms bærekraftige betingelser som leietakere på stadion og tilhørende bygg. Ved å overføre eierskapet til TIL ønsker banken å bidra til at en slik løsning kan bli realisert.

– Gjennom aksjeposten i Alfheim stadion II AS får idretten en formell posisjon i de diskusjonene som pågår om eierskapet til og utvikling av Alfheim. Samtidig har aksjeposten en potensiell verdi som vil komme idretten til gode, sier Høiseth.

Han håper overføringen kan inspirere til en dialog mellom de ulike eierne på Alfheim, som resulterer i en helhetlig og bærekraftig løsning for idretten.

Siste fra Troms og Finnmark