Avsluttet leteaksjon etter russisk fisker

Hovedredningssentralen i Nord-Norge (HRS) melder at søket etter en russisk fisker nå er avsluttet, uten resultat.

Båtsfjord

Det var litt før klokken to natt til torsdag HRS Nord-Norge mottok melding fra en russisk tråler om at en av mannskapet var falt over bord, 10 nautiske mil ut i havet mellom Båtsfjord og Vardø. Både HRS Nord-Norge og politiet bekrefter nå at søker er avsluttet.

– Det vi vet er at de ressursene som var i innsatsfasen har vært i aktivitet i hele natt, og vi regner nå med at det vil bli vanskelig å finne vedkommende som er meldt savnet, og vi har derfor avsluttet søket, sier operasjonsleder Svein Erik Jacobsen i Øst-Finnmark politidistrikt.

Laster Twitter-innhold

Brukte ikke redningsvest

Den russiske tråleren skal først å ha igangsatt søk etter personen som falt om bord, før de varslet Hovedredningssentralen. Personen som falt over bord skal ikke ha brukt redningsvest, og vedkommende skal ha vært tynnkledd, ifølge politiet. Det skal ha vært gromsete sjø i området.

– Det er HRS som koordinerte søk- og leteaksjonen, og fartøy fra Redningsskøyta, Hurtigruten Nordkapp, en biotransbåt, samt et redningshelikopter fra Banak i søket, fortalte Jacobsen.

Vil ikke ta opp igjen leteaksjon

Hovedredningssentralen kan til NRK opplyse at redningshelikopteret som ble sendt fra Banak brukte infrarødt kamera, men det ga ingen resultat. Nå vil man avvente å se om en ny leteaksjon etter den savnede vil bli satt i gang. Fisketråleren skal fremdeles ligge i området hvor mannskapet falt over bord.

Fra offentlig hold vil det ikke bli satt i gang en ny leteaksjon etter den savnede, men operasjonslederen kan fortelle at den russiske tråleren vil fortsette søket.

– I henhold til russisk lov, så vil båten fortsette søke etter den savnede, to timer i dagslys, før den vil komme inn til land i ettermiddag, sier operasjonslederen i Øst-Finnmark politidistrikt.

Redningsselskapet melder på sin Twitter-konto at deres fartøy i Båtsfjord har deltatt i leteaksjonen.

Laster Twitter-innhold