Avgjør ny ordførerkandidat i mars

Først i mars blir det klart hvem som blir ordførerkandidat for Tromsø Høyre. Partiet må først velge ny nominasjonskomite etter valgkaoset i helga.

Jens Johan Hjort

Jens Johan Hjort er ikke lenger ordførerkandidat for Tromsø Høyre.

Foto: Torill Ustad Stav / NRK

En ny nominasjonskomite må velges før en ordførerkandidat velges for Tromsø Høyre. Det etter at ordfører Jens Johan Hjort i helga trakk seg fra listen til Tromsø Høyre.

Byrådsleder og nå 2. mann på nominasjonslista, Øyvind Hilmarsen, sier han er sjokkert etter helgas nominasjon.

– Klart den ble mere dramatisk enn man hadde forventet på forhånd. Fikk vite om det alternative forslaget kun fem minutter før årsmøtet skulle begynne. Det sjokkerte meg. Det har vært ei turbulent helg, sier Hilmarsen.

Utfordrende

Den nyvalgte lederen av Tromsø Høyre, Remi Iversen, erkjenner at det er en utfordrende situasjon.

Den nåværende ordføreren, Jens Johan Hjort, trakk seg som toppkandidat etter at han ønsket seg en annen sammensetning i toppen enn det nominasjonskomiteen foreslo.

Da nominasjonsmøtet gikk imot Hjorts forslag valgte han å trekke seg. Nominasjonsmøtet valgte byrådsleder Øyvind Hilmarsen til 2.-plassen. Slik reagerer han på påstander om at det er strid mellom han og Hjort som ligger til grunn for nominasjonskaoset som har oppstått.

– Jeg har ikke fått noen tilbakemeldinger fra han at vi har hatt noen problemer med samarbeidet oss imellom, sier Hilmarsen.

– Hvordan opplever du denne situasjonen som nyvalgt leder i Tromsø Høyre?

– Det ønsker jeg ikke å spekulere i. Jeg har ingen kjennskaper til det, og forholder meg bare til det som skjedde på nominasjonsmøtet, sier Iversen.

Mangler ordførerkandidat

Det mangler et navn på den endelige nominasjonslisten til Tromsø Høyre etter helgens møte. Det er topplassen. Hvem som nå skal være toppkandidat til ordførervervet blir ikke avklart før etter at en ny nominasjonskomite er valgt.

– Vi må innkalle til et nominasjonsmøte, og da tar det naturlig nok litt tid. Møtet blir i midten av mars, sier han.

– Tidligere fylkesmann i Troms Svein Ludvigsen nevnes som et hett navn?

– Jeg har ingen kommentarer til navn, sier Iversen.