Hopp til innhold

Asylaktivist drapstruet: «Du er ute av folkeregisteret med et nakkeskudd»

Medlem av aksjonsgruppa Refugees Welcome To The Arctic, Eirik Nilsen, har blitt drapstruet etter at han hjalp asylsøkere å rømme fra politiet.

Eirik Nilsen

DRAPSTRUET: «Snart banker jeg på døren din og du er ute av folkeregisteret med et nakkeskudd.» Eirik Nilsen i aksjonsgruppa Refugees Welcome To The Arctic mottok drapstrussel.

Foto: Stian Strøm

– Jeg skvatt da jeg så hva som sto der. Jeg holdt på å helle hele kaffen i fanget. Det var veldig drøyt å lese, sier han.

Eirik Nilsen i Aksjonsgruppen Refugees Welcome To The Arctic har nylig publisert en drapstrussel som han fikk i posten på Facebook.

Drapstrussel

«Nå også i posten. Litt creepy, men levert politi», skrev Nilsen da han la trusselen ut på Facebook.

Foto: Skjermdump

«Fine Skylapper du har Erik Nilsen lever du i ei boble, du er sosialistisk avskum av verste merke du vil ha muslim skiten til Norge. Snart banker jeg på døren din og du er ute av folkeregisteret med et nakkeskudd. Du som dyrker disse muslimene med hud og hår. SNART ER TOGET GÅTT»

Anmeldt til politiet

Etter å ha lest brevet puttet Nilsen det i en pose før han kjørte rett til politistasjonen i Kirkenes.

– Har det vært mange trusler etter det som har skjedd de to siste ukene?

– Det har kommet noen meldinger og slik. Men jeg har ikke tatt de så veldig seriøst. Jeg lar meg ikke skremme av det, sier han.

Nå har Nilsen anmeldt trusselen til politiet.

– Jeg synes det blir litt drøyt når man får det så nært at det kommer i posten. Det at folk har tatt seg bryet med å skrive ned slikt, for så å gå til posten med det. Da gjør de litt mer ut av det, å det oppleves nærmere, sier han.

Asylsøkere

Det ble dramatisk da den syriske familien på fem forsøkte å komme seg fra Ankomstsenter Finnmark torsdag. Både Merete Nordhus og Merete Eriksson fra aksjonsgruppa forsøkte å kjøre familien bort i biler – etter tre forsøk stoppet politiet Nordhus' bil.

Foto: Bjørnbakk,Jan-Morten / NTB scanpix

Flere aktivister har mottatt trusler

Politiet i Finnmark bekrefter ovenfor NRK at de har mottatt en anmeldelse på en drapstrussel i dag.

De skal nå etterforske saken og prioritere denne. Ettersom trusselen har kommet via et brev, så skal de nå se etter tekniske spor på brevet. De har ingen konkrete mistanker i saken.

Også flere av de andre medlemmene av Refugees Welcome To The Arctic har mottatt trusler.

Nilsen forteller at han har fått noen andre trusler.

– Det er kommet sjikanemeldinger uten direkte trusler. Men det har kommet en del trusler som er ganske stygge.

Nilsen er en av tre personene fra aksjonsgruppen som tidligere denne måneden ble arrestert, siktet for å ha hjulpet asylsøkere å flykte fra Ankomstsenter Finnmark.

Arresterte asylhjelpere i Kirkenes

Merete Eriksson, Eirik Nilsen og Merete Nordhus ble alle arrestert av politiet, siktet for å ha forsøkt å hjelpe asylsøkere fra å rømme fra politiet. Nilsen og Eriksson sier de ville gjort det samme om igjen.

Foto: Amund Trellevik/NRK