Hopp til innhold

Asiatiske turister invaderte hagen til familie i Alta

En familie i Alta ble plutselig den mest populære turistattraksjonen da en gjeng med asiatiske turister kom på besøk.

Turistinvasjon
Foto: Privat

Midnattssola og nordlyset brukes for alt det er verdt for å trekke turister til Nord-Norge. For enkelte kan det bli for mye av det gode.

En familie i Alta var plutselig blitt den mest populære turistattraksjonen, for før de visste ordet av det hadde de hagen invadert av asiatiske turister med hvert sitt kamera.

Det var Altaposten som først skrev om saken.

Helene Nævra

Helene synes det var spesielt og litt morsomt med invasjonen av turister i hagen.

Foto: Kai Erik Bull / NRK

– Plutselig så ser vi noen folk som lusket i buskene bak i hagen vår, vi skjønte ikke helt hva de holdt på med. Vi så etter hvert at de filmet og tok bilder. Plutselig kom det en hel gjeng inn på plenen vår, sier Helene Nævra til NRK.

– De ga oss applaus

Det var akrobatiske triks fra to gutter på trampolinen i hagen til familien som lokket de første turistene inn i hagen.

– Det kom en hel flokk. Når vi gjorde triks ga de oss applaus. Det var morsomt synes vi, sier Sander Altmann og Sander Rødberg.

Som turist kan du kanskje ikke gjøre hva du vil. I en ny video for turister i arktiske strøk advares det mot å ta bilder inne i hus eller av folk uten tillatelse.

En familie i Alta ble plutselig den mest populære turistattraksjonen da en gjeng med japanske turister kom på besøk.

Turister vil oppleve det hverdagslige

Henriette Bismo Eilertsen som er reiseleder i North Adventure, har vært vertinne for tusenvis av turister til Alta hvert eneste år.

Hun mener hun det er opplagt at det er det hverdagslige som turister finner interessant.

Henriette Bismo Eilertsen

Henriette Bismo Eilertsen som er reiseleder i North Adventure synes det er opplagt at turistene vil inn i hagen til folk.

Foto: Kai Erik Bull / NRK

– Når du drar på ferie vil du lære andre ting enn hva som står på internett. Du vil ha noe du kan fortelle om når du kommer hjem. Det er klart at disse turistene vil fortelle om når de var i hagen, på trampolina og verandaen til denne familie, sier Eilertsen.

For familien i Alta var det bare morsomt med et helt uvanlig besøk.

– Det er sikkert artig for turistene å se hvordan vi lever her langt oppe i nord. Det er bare koselig. Jeg viser gjerne fram hagen min, sier Helene Nævra.