Arrestert etter bombetrussel mot Ungdommens hus i Alta

Ungdommens hus i Alta var evakuert i over to timer etter at politiet fikk en trusseltelefon lørdag.

Politi ved Ungdommens hus i Alta

POLITIOPPBUD: En person på stedet fikk beskjed av politiet om at det var rettet en bombetrussel mot Ungdommens hus.

Foto: NRK-tipser

Ved 17-tida lørdag meldte politiet at trusselen var sjekket ut, og at huset kunne tas i bruk igjen i løpet av kort tid.

En drøy halvtime senere meldte de at en person var pågrepet og siktet for truslene.

Bakgrunnen for evakueringen var en telefonoppringning til politiet ved 14.30-tiden. Den inneholdt det som beskrives som en «farlig trussel».

Politiets innsatsleder på stedet, Martin Imrik, sa til NRK at de tok trusselen veldig alvorlig.

– Vi har fått inn en melding om en uspesifisert trussel mot Ungdommens hus. Vi har iverksatt de tiltakene vi mener er nødvendig for å få kontroll på situasjonen. Inntil vi får mer informasjon, kommer vi til å opprettholde samme trusselnivå, sa Imrik.

En time senere var det avklart at trusselen ikke var reell.

Operasjonsleder Gunnar Øvergård sier til NRK at det var en anonym telefon, og at politiet etterforsker hvem som står bak.

Bombetrussel

Også bygninger i tilknytning til Ungdommens hus ble evakuert. Området rundt ble sperret av med en radius på 100–150 meter. Det var ambulanse, brannbiler og politibiler på stedet. Politiet ville ikke bekrefte hva slags trussel det var snakk om. Kulturleder i Alta kommune, Tor Helge Reinsnes Moen, ble informert om at det var en bombetrussel. Han og de ansatte fikk også vite hvor den kom fra.

– Jeg og de ansatte forstår ikke helt at det skulle komme noen slik trussel. Vi kjenner ingen konflikter som ligger bak dette. Jeg tror det er en rampestrek, sa Moen kort tid før situasjonen var avklart

Stor aktivitet

Ungdommens hus er en ungdomsklubb med kafé og kulturaktiviteter, og ligger mellom ungdomsskolen og den videregående skolen.

Ifølge Moen er det jevnt høy aktivitet i huset, og mellom 50 og 100 ungdommer til stede på en vanlig kveld. I ettermiddag har han fått mange telefoner med spørsmål fra brukerne av huset. En filmworkshop og arbeid i musikkstudioet ble avbrutt på grunn av trusselen.

Utrykning etter bombetrussel i Alta

Veien inn til Ungdommens hus ble sperret av etter trusselen.

Foto: Kai Erik Bull / NRK