Hopp til innhold

Arctic Race til Svalbard?

Både Tromsø og Svalbard kan få deletapper på Arctic Race of Norway i 2014.

THor Hushovd vinner i Harstad

Syklist Thor Hushovd (BMC Racing) vant fjerde og siste etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway i Harstad søndag, og vant også rittet sammenlagt. I 2014 kan det hende han sykler på Svalbard og i Tromsø.

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Etter det første Arctic Race of Norway, har det haglet med lovord fra ryttere, organisatorer, sponsorer, og tv-produsenter. I september starter planleggingen av neste års ritt, og da kan konkurransen starte på Svalbard, sier ledelsen.

– Det er mange byer og steder som ønsker besøk, og det er det beste beviset på suksess. Det betyr at man har kreert noe som er veldig bra for stedene i Nord-Norge, sier den franske prosjektlederen, Claude Rach.

– Tromsø med i planen

Daglig leder i Arctic Race, Knut Erik Dybdahl, sier at Svalbard nå også står på planen.

– Vi kan starte på Svalbard, og så ta rittet ned til Finnmark for å starte på fastlandet. Det hadde vært helt fantastisk, sier Dybdahl.

Han sier at Tromsø er en naturlig del av planleggingen av neste års ritt.

– Jeg skal ikke si hvor etappene skal gå, vi har vært i Bodø i år, og strekt oss mot Harstad. Tromsø står sentralt på planen, men når, det kan jeg ikke si noe om, sier Dybdahl.

– Byene skal kunngjøres samtidig

Dybdahl sier at ledelsen ønsker å offentliggjøre alle etappene på samme tidspunkt, og nevner Harstad, Hammerfest, Finnsnes, Tromsø, Alta, og Kirkenes som muligheter.

– Det er ingen som skal vite at de er valgt ut på forhånd. Dette handler ikke om at en by skal kunne få det, det handler om at vi tilrettelegger optimalt for rytterne, i forhold til logistikk. Det er de som blir prioritert når man skal sette opp etapper, sier han.

Se billedgalleri fra siste etappe av Arctic Race of Norway: