Årets Ung Artist 2015: – Uforventet og deilig å vinne

Pop/rock-bandet fra Alta forventet ikke å bli Årets Ung Artist 2015. Nå går Approaching Pluto rett i studio.

Approaching Pluto

Kåringen av Årets Ung Artist 2015 fant sted på Ungdommens Hus i Vadsø lørdag kveld, i forbindelse med Ung Artists gratiskonsert med Store P og Leo Ajkic. Fra venstre: Store P, Thomas Pettersen fra Ung Artist/Scene Finnmark, Håkon Guttormsen og Vegard Olaussen fra Approaching Pluto, og Leo Ajkic.

Foto: Stian Feldt Didriksen / Ung Artist

Leo Ajkic og Approaching Pluto

NRK-programleder og hiphop-manager kåret Approaching Pluto til vinner av Ung Artist 2015.

Foto: Stian Feldt Didriksen / Ung Artist

– Vi ble veldig, veldig glade, sier Håkon Guttormsen til NRK.no søndag.

Sammen med Vegard Olaussen, Helge Moen og Sebastian Willassen utgjør han pop/rock-bandet fra Alta. Approaching Pluto beskriver seg som et «headbangende» band som elsker å spille live.

– De tidligere årene har Årets Ung Artist vært soloartister, så dette var ikke forventet. Det var veldig deilig å vinne, sier Guttormsen.

– Scenetekke som mange misunner

Kåringen fant sted på Ungdommens Hus i Vadsø lørdag kveld, i forbindelse med en gratiskonsert med bergensrapperen Store P. NRK-programleder og hiphop-manager Leo Ajkic stod for selve kåringen.

– Ser man på totalpakken har vinneren det aller meste; bra låter, solid fremføring og et gjenkjennbart image. Vinneren har gjennom relativt kort tid også opparbeidet seg et rykte som drivende god live, med et scenetekke som mange kan misunne, heter det i juryens begrunnelse.

Som vinnere av Årets Ung Artist 2015 får bandet 25.000 kroner, musikkvideoinnspilling gjennom Den kulturelle skolesekken og tilbud om flere spillejobber det neste året.

Kåring av Ung Artist

Fra kåringen av "Ung Artist". Foto Øystein Strand

Gleder seg til å spille

– Nå skal vi rett i studio med pengene, og det blir veldig gøy med spillejobber neste år, sier Guttormsen til NRK.

Approaching Pluto kjempet om seieren mot rockebandet Áksu fra samme by og singer/songwriter Chris NinJua fra Masi.

De hadde alle lastet opp sin musikk på nettstedet ung-artist.no, som er et samarbeid mellom Scene Finnmark og NRK Finnmark.

– Alt vi vil er at folk skal høre oss

Store P

Bergensrapperen Store P holdt gratiskonsert på Ungdommens Hus i Vadsø lørdag kveld, i forbindelse med kåringen av Årets Ung Artist.

Foto: Stian Feldt Didriksen / Ung Artist

På nettstedet kan alle unge artister og band fra hele fylket laste opp egenkomponert musikk.

Artistene får blant annet sjansen til å få låtene sine spilt på radio, spille på festivaler og spille inn demoer i Ung Artists portable lydstudio.

Årets Ung Artist kåres mot slutten av året hvert år av en jury bestående av profesjonelle kultur- og mediaaktører.

– Å vinne gir oss muligheten til å nå ut til flere folk. Alt vi vil er jo at flest mulig skal høre musikken vår, avslutter Guttormsen.