Annbjørg følger drømmen – og bor året rundt i en campingvogn

Lite plass, vedlikeholdsarbeid og tøft finnmarksvær skremte ikke Annbjørg Sivertsen fra å satse på den store drømmen. Hun byttet ut huset – med campingvogn.

Annbjørg Sivertsen

Annbjørg Sivertsen har fulgt en drøm hun har hatt nesten hele livet, om å bo smått og nært naturen.

Foto: Ine Eftestøl

– Velkommen til mitt nye hus på hjul, sier Annbjørg Sivertsen, som nettopp har solgt huset sitt og flyttet inn i en campingvogn en snau halvtimes kjøring utenfor Alta sentrum.

– Jeg lå her i morges da jeg våknet og tenkte: Fy fader, det går ikke an å få det bedre enn dette!

Esker med bestikk, klær og andre eiendeler fyller gulvet i campingvogna. Det skal ikke mange flytteeskene til før vogna fylles opp, selv om Annbjørg kun har tatt med seg det aller mest nødvendige. Etter et helt liv i hus, valgte nemlig Sivertsen å følge drømmen.

– Jeg er veldig fornøyd med den nye stua mi, med skinnsofa! Jeg syns egentlig dette er skikkelig luksus, smiler den ferske heltids-camperen.

Annbjørg har lenge drømt om campinglivet

Campingvogna fylles raskt opp selv om Annbjørg kun har tatt med seg det aller mest nødvendige.

Foto: Ine Eftestøl

Mindre materialisme

Større frihet gjennom færre ting gjorde at hun bestemte seg for et liv som fulltidscamper.

– Det å bo smått, og være mobil, det er noe jeg har drømt om mesteparten av livet. Litt stikk motsatt av det de fleste andre drømmer om kanskje, men jeg liker å leve med bare det jeg trenger, for livet blir litt enklere på den måten, sier Sivertsen.

Finnmarksværet kan være tøft, men med en godt isolert vogn er hun ikke bekymret for de kalde vintermånedene.

– Jeg hører jo været når jeg sitter i vogna, og det er veldig kort vei fra inne til ute, og det elsker jeg!

Men campinglivet er ikke bare enkelt.

– Jeg har skummet litt gjennom instruksjonsboka, og egentlig blitt litt skremt, her er det jo vannbåren varme i vogna, og så man fylle på glykol, altså frostvæske, jeg tror i alle fall det heter glykol, så det er mye å lære. Jeg tror det blir en bratt læringskurve!

Mange deltidscampere

Nyinnkjøpt nytt hjem på fire hjul

Journalist i medlemsmagasinet til Norsk Bobil og Caravan Club, Olav Barhaugen, kjøpte campingvogna han nå bor fast i hver vinter, i 2016.

Foto: Olav Barhaugen

Journalist i medlemsmagasinet til Norsk Bobil og Caravan Club, Olav Barhaugen, sier det er relativt uvanlig at folk selger husene sine og bor fast i campingvogn her i Norge.

– Men jeg tror det er relativt mange som er halvårscampere, at de bor i bobiler og campingvogner i sydligere strøk av Europa på vinterhalvåret.

Selv solgte han leiligheten sin og la ut på et liv som helårlig caravanist våren 2015.

– Den påfølgende høsten brukte jeg to måneder på å kjøre nedover til Spania, og det var en interessant opplevelse. Det er jo en enorm frihetsfølelse å kunne kjøre dit du har lyst til og bare parkere. Men, på minussiden så ble det litt ensomt etter hvert.

Barhaugen solgte derfor bobilen, og kjøpte heller en campingvogn han har stående på en fast campingplass i Spania vinterhalvåret.

– Her jeg står nå er det rundt 40 norske par som også bor her hele vinteren, sier Barhaugen. I likhet med Annbjørg Sivertsen hadde han en mangeårig drøm om å bo mobilt.

I Alta gleder Annbjørg Sivertsen seg å komme i gang med det nye livet på fire hjul:

– Jeg kommer til å ha dager der jeg syns at alt er skikkelig mannskjit, og jeg kommer til å ha dager der jeg tenker at det går ikke an å få det bedre enn dette.

Annbjørg og den nye boligen

– Det er jo en enorm frihetsfølelse å kunne kjøre dit du har lyst til og bare parkere, forteller Annbjørg Sivertsen.

Foto: Ine Eftestøl