Hopp til innhold

Anker dom etter slepevold

Mannen som ble dømt til fem måneders fengsel etter å ha slept en 22-åring etter en bil, anker dommen.

Slept 2 km etter en bil

En mann i 30-årene ble tirsdag dømt til fengsel for å ha påført sin 22 år gamle slektning store sårskader påryggen ved å slepe han etter en bil. Domfelte anker nå dommen, og hevder han ikke hadde noe med voldssaken å gjøre.

Foto: Privat

En mann i 30-årene ble tirsdag denne uka dømt til fem måneders fengsel etter en voldsepisode i Nesseby i Øst-Finnmark i mars i fjor. En mann i 20-årene som også sto tiltalt, ble frikjent.

De to sto tiltalt for å ha slått ned sin 22 år gamle slektning, bundet han fast til en bil med en lastestropp, og kjørt av gårde med han på slep, slik at han ble påført omfattende sårskader på ryggen. Dette skal ha skjedd i forbindelse med en etterpåfest hjemme hos en av de tiltalte.

– Anker på skyldspørsmålet

Den dømte mannens forsvarer, Gøran Møller-Christiansen, bekrefter i dag til avisen Finnmarken at domfelte allerede har bestemt seg for at han vil ta saken videre til lagmannsretten.

– Min klient er misfornøyd med ikke å bli trodd på at han ikke hadde noe med denne slepinga å gjøre. Han synes derimot det er godt å bli trodd på at han aldri har slått fornærmede. Vi har allerede bestemt å anke saken på skyldspørsmålet, sier Møller-Christiansen til avisen.

En av de to tiltalte ble under rettssaken utpekt som sjåfør og hovedmann, mens den andre skal ha passet på og lånt ham bilen som ble brukt.

Begge nektet straffskyld i saken, og retten kom frem til at den yngste av de tiltalte ikke kunne dømmes, selv om det var overveiende sannsynlig at han medvirket til volden.

Mannen i 30-årene ble i tillegg til fengselsdommen dømt til å betale rundt 30.000 kroner i erstatning og oppreisning til fornærmede.