Kastet stein på Russland – anholdt av politiet

Fire personer er anholdt etter å kastet stein over grensen til Russland. – Et brudd på riksgrenseloven, sier operasjonsleder i Finnmark politidistrikt

Grense Jakobselv tidlig en sommer

I Grense Jakobselv ble fire personer i dag anholdt av grensevakten for å kaste stein over grensen til Russland.

Foto: Tarjei Abelsen / NRK

Forsvaret som utøver grensekontrollen til Russland på vegne av politiet anholdt i ettermiddag fire personer som kastet stein i Grense Jakobselv over til Russland.

Brudd på riksgrenseloven

– Det er et brudd på riksgrenseloven og går under fornærmelig atferd, sier operasjonsleder Thomas Pettersen i Finnmark politidistrikt til NRK.

Pettersen forteller at de fire personene ikke kastet mot noe spesielt, men ble likevel anholdt etter brudd på riksgrenseloven.

– Etter grensevakten hadde anholdt disse personene rykket vi ut og gjennomførte kontroll og avhør på stedet. To av de fire erkjente straffskyld og politiet har nå opprettet sak på forholdet, forteller Pettersen.

De fire var i alderen fra tenårene og opp i 40-årene.

Laster Twitter-innhold

Risikerer fengsel eller bøter

De fire personene fortalte politiet at de ikke var klar over riksgrenseloven som gjør det ulovlig å kaste stein over grensen.

– Steinkastingen skjedde i et område hvor det er flere store skilt hvor det står hva som er lov og ikke lov, sier Pettersen.

De fire personene er norske statsborgere, men bor ikke i området. Steinkastingen skal ha skjedd i et område hvor avstanden mellom en norsk vei og grensen til Russland er kortest, opplyser politiet.

Etter avhøret ble de fire dimittert av politiet. De risikerer bøter eller fengsel i inntil tre måneder, forteller operasjonsleder i Finnmark politidistrikt.

– Det vanlige er forelegg i slike saker, forteller Pettersen.

Laster kart, vennligst vent...

Området hvor de fire personene kastet stein over grensen til Russland er det området hvor avstanden mellom en norsk vei og grensen til Russland er kortest, opplyser politiet.