– Dette er det mest ultimate en kan begi seg ut på

Andreas Setting og Einar Bjørn fra Tromsø fra Team ASEB kom inn fem timer og 28 minutter etter de danske vinnerne. Etter å ha sovet kun tre timer siden tirsdags kveld er de nå klare for en dusj og en myk seng.

TEAM-ASEB

Andreas Setting og Einar Bjørn fra Tromsø fra Team ASEB kapret andreplassen i årets Offroad Finnmark 700.

Foto: Morten Broks/Offroad Finnmark

– Vi øyna et lite håp om å kanskje klare å stå øverst på pallen, men de var rett og slett for gode for oss, sier en sliten, men fornøyd Andreas Setting.

Han og makker Einar Bjørn fra Team ASEB rullet over målstreken 09.18. De to var de eneste som en stund så ut til å kunne gi danskene Erik Skovgaard Knudsen og Per Thomsen fra Team Craft/Racing Viking konkurranse om seieren.

Se laget komme over mållinjen i Alta!

Tromsølaget Team ASEB kom inn på andreplass i årets Offroad Finnmark 700.

– Vi holdt de lenge, og hadde vel egentlig en plan om å kjøre på det jevne, og få i oss nok mat og se hva det holdt til. Vi skulle gi de en kamp, det var målet, sier Setting.

Inntil halve rittet var gjennomført lå de bare én time bak vinnerne i det 700 kilometer lange rittet, men fra Karasjok til Nedre Mollisjok økte avstanden til nesten to timer.

–Sånn er det. Vi var ikke god nok, sier han.

Team Craft/Racing Viking

Per Thomsen (t.v) vant Offroad Finnmark for første gang, mens makker Erik Skovgaard Knudsen tok sin andre seier på rad.

Foto: Robin Mortensen/NRK

– Fantastiske øyeblikk

Tromsølaget er likevel storfornøyde med andreplassen i et av verdens tøffeste sykkelritt.

– Det er veldig bra. Vi er veldig fornøyde, vi hadde som mål å komme på topp tre og når vi da kommer på andreplass er det en kjempebonus, sier Setting.

Rittet har vært tungt, men de to melder om fantastiske øyeblikk oppe på Finnmarksvidda. Bjørn sier at det er vidunderlige naturopplevelser, men som kan være vanskelig å nyte når man sliter som verst.

– Det har vært mye bra, og det har vært veldig slitsomt. Det har vært fantastiske oppturer å treffe støtteteamet. Vi to i laget funker godt sammen, så det er også godt å ha en kompis å sykle med som man kan stole på, sier Einar Bjørn.

Finnmarksmyggen har heller ikke gått ubemerket hen.

– Vi måtte stoppe og bytte batteri på GPS-en, og da var det sikkert tusen mygg. Vi sto og prøve å veive den vekk mens vi forsøkte å få stroppet fast GPS-en til styret. Det var helt enormt, sier Setting.

Team ASEB

Tromsølaget lå bare én time bak vinnerne halve løpet, men til slutt ble danskene for sterke.

Foto: Geir Stian A. Larsen/Offroad Finnmark

Sovet tre timer siden tirsdags kveld

Nå er de slitne. Utfordringene har vært mange, og noen verre enn andre.

– Terrenget vil jeg si. Det er tøft terreng hele veien. Utfordringen er at det er langt, det er hardt, det er helheten egentlig. Det er det mest ultimate en kan begi seg ut på, sier Setting.

De forteller at de har sovet to-tre timer på hele rittet, som startet tirsdag klokken seks på ettermiddagen.

Det har likevel ikke gått ut over humøret, og de to har ikke røket i tottene på hverandre til tross for søvnmangel.

– Vi kjenner hverandre så godt at det går helt fint. Vi har syklet Offroad Finnmark 300 sammen før, det funket bra, og så trener vi sammen, sier Bjørn.

– Vi har veldig god kjemi, så vi matcher bra. Det tror jeg er en av styrkene og grunnen til at vi gjør det så bra som vi gjør det, sier Setting.

Nå melder de slitne karene om at restitusjon er første prioritet.

– Jeg skal ta en dusj, og så skal jeg sove, sier Bjørn.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Kart Offroad Finnmark 700» i nytt vindu