Alvorlig for en av personene i båtforliset utenfor Hammerfest

Tre personer ble reddet opp fra sjøen sør for Hammerfest lørdag. For en av disse er situasjonen alvorlig men stabil, melder UNN søndag.

Tore Hongset ved Hovedredningssentralen (HRS) i Nord-Norge, sier til NRK at personene ble funnet flytende i vannet, og fraktet i land i Survika, sør for Hammerfest.

– Én person er flydd til Universitetssykehuset i Nord-Norge, mens to personer er flydd til Hammerfest sykehus, sier Hongset.

Stabil men alvorlig

Pressekontakt Solveig Jacobsen ved Universitetssykehuset i Nord-Norge, bekrefter at de lørdag kveld fikk inn en ung person etter kantringsulykken.

– Situasjonen for pasienten er alvorlig med stabil, sier Jacobsen.

Finnmarkssykehuset meldte sent lørdag kveld at de to pasientene som kom inn etter forliset, er nedkjølt men at tilstanden er stabil.

Båten har gått ned

Båten med de tre personene, kantrer sør for Hammerfest. De ble plukket opp av en forbipasserende båt, og brakt til land sterkt nedkjølte, sier redningsleder ved HRS Tor Eirik Torkildsen.

Ifølge redningslederen ble det startet livreddende behandling på en av personene, og redningshelikopter fra Banak og Bristows SAR-helikopter i Hammerfest ble alarmert.

Mannskaper fra Hammerfest brannvesen og politiet var lørdag kveld i området med redningsbåt.

Til avisa Hammerfestingen sier politiet at de leter etter båten som har forlist. De etterforsker saken, men kan foreløpig ikke si noe om årsaken til forliset.

Rådmann i Hammerfest kommune Leif Vidar Olsen, sier til lokalavisen at kommunens psykososiale kriseteam er tilgjengelig for de pårørende.

Saken oppdateres