Hopp til innhold

Alta IF slo Tromsø IL ut av cupen

Mange var opptatt av Tore Reginiussens comeback, men det var lillebror Christian som var den store spilleren da Alta slo Tromsø 3–1 i Finnmarkshallen.

Morten Gamst Pedersen og Tore Reginiussen

OVERLEGNE: Alta med Morten Gamst Pedersen og Tore Reginiussen ligger to divisjoner under TIL, men det er bare på papiret.

Foto: Thea Heltne Kjelstad / NRK

Oppgjøret mellom TIL og Alta IF ble akkurat så artig som de mest optimistiske hjemmesupporterne håpet på.

Først scoret Christian Reginiussen etter et kvarters spill. Omar El Ghaouti fulgte opp før halvtimen var gått.

Kent-Are Antonsen reduserte for Tromsø ett minutt på overtid av første omgang, og lagene gikk til pause med 2–1.

Mot slutten av kampen presset Tromsø hardt, men skuddene gikk utenfor. I stedet var det Alta som kunne punktere kampen. Christian Reginiussen headet inn 3–1 på et hjørnespark fra Mathias Dahl Abelsen ni minutter før slutt.

Reginiussen ble kåret til Altas beste spiller.

Kampen gikk direkte på NRK.no fra klokken 14.00.

Stolt trener

Alta-trener Vidar Johnsen synes det var fantastisk å vise seg fra sin beste side foran trampeklappende hjemmesupportere. Han er stolt av hvordan spillerne gjennomførte kampen.

– Vi treffer på de taktiske vurderingene, og vi har gutter som utfører det prikkfritt, synes jeg. Vi satt egentlig med en ganske god følelse underveis i hele kampen. Vi møtte et eliteserielag, men vi har slått dem her før, og vi vet at de ikke liker å komme hit, sier Johnsen

– Dette er et stort øyeblikk for oss i Alta IF.

Vidar Johnsen, trener Alta IF

Trener for Alta IF, Vidar Johnsen, fikk oppfylt ønsket om en reprise på cupseieren i 2011.

Foto: Mariam Eltervåg Cissé / NRK

Tomålsscorer

Christian Reginiussen får toppkarakter av treneren etter kampen, og synes selv at seieren var høyst fortjent.

– Det var fantastisk innsats av 11 mann pluss alle innbytterne. Vi er best til vi scorer 2–0. Så blir vi litt passive, og de får et heldig frispark som de dunker inn. Men vi er enige i pausen om at vi skal legge ned den jobben som trengs og stå imot, for vi skjønner det kommer et trøkk i andre omgang. Det synes jeg vi gjør på en fantastisk måte, sier Reginiussen.

– Kvalitet foran mål

TIL-trener Gaute Helstrup er selvkritisk og gir honnør til Alta etter kampen.

– Det er for lett å score på oss. Når de kommer til muligheter, tror jeg de føler at de har all verdens tid. Når vi kommer, hiver de seg inn og blokker, sier Helstrup.

– Vi er et lite knepp for dårlig på flere områder, men først og fremst har de mer kvalitet når det skal avgjøres foran mål.

– Dere er i en dårlig periode. Hvordan skal dere snu det?

– Det spør vi oss selv om også, så det ... Det er der vi er, sier Helstrup.

Comeback

Alta stilte med tre tidligere TIL-spillere: Morten Gamst Pedersen (40 år om en måned), Hans Norbye (34) og Tore Reginiussen (35). Sistnevnte ble byttet inn med 20 minutter igjen av kampen, og nå spilte forsvarskjempen spiss:

– Det var kun ett kriterium for å snøre på meg skoene igjen. Det var at jeg skulle være en offensiv spiller og en mann å slenge inn på slutten av kampen.

Reginiussen var imponert over det han så fra benken før han selv slapp til.

– Alle mann står opp og gir 100 prosent. De viser en fantastisk vilje til å løpe, jobbe hardt, stå opp i duellene og nekte dem å spille sitt spill, sa Reginiussen.

– Vi er et lag som tør å holde på ballen, har en egen plan og et eget spill, skaper sjanser og scorer mål. Det var en velfortjent seier og en stor opplevelse. Det er sånne dager man lever lenge på.

Lillebror Christian er glad for å få Tore inn på laget igjen.

– Det er veldig gøy å få ham med igjen. Han er en svær mann som kan gå i et par dueller og dunke litt, selv om man ikke har pulsen og trøkket enda.

Morten Gamst Pedersen

Morten Gamst Pedersen rakk å slå gamleklubben TIL før han fyller 40 neste måned.

Foto: Mariam Eltervåg Cissé / NRK

Har slått Tromsø før

Det var en spent stemning før Alta IF og Tromsø IL skulle møte hverandre til en nordnorsk cupbatalje i Finnmarkshallen søndag ettermiddag.

Lagene har møtt hverandre flere ganger i cupen, og til tross for divisjonsforskjellen har de gule og blå fra Alta klart å hamle opp med «Gutan».

For tre år siden ble det Tromsø-seier etter ekstraomganger, men både i 2005 og 2011 slo Alta ut «storebror».

I 2011 vant finnmarkingene over det som var et medaljejagende eliteserielag og kom seg videre til kvartfinalen.

Nyheter fra Troms og Finnmark