Alle seks døde i helikopterstyrten – fem var i tidlig 20-årene

Alle de fem passasjerene og piloten omkom i helikopterstyrten i Alta lørdag, bekrefter politiet.

Helikopterulykka i Alta

Redningshelikopter bisto i leteaksjonen og redningsarbeidet etter ulykken i Alta.

Foto: Kristina Kalinina / NRK

Den skadde passasjeren som ble sendt til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø lørdag døde som følge av skadene, opplyser politiet søndag morgen.

Lørdag rundt klokken 20.40 ble den siste personen som var savnet funnet omkommet. Dermed omkom alle de seks personene som var om bord helikopteret som styrtet i Alta lørdag ettermiddag.

Politiet har ennå ikke gått ut med navn på de omkomne, men alle de fem passasjerene skal være fem unge personer tidlig i 20-årene fra Alta. En svensk statsborger var pilot.

Ambulansehelikopter lander i Tromsø etter helikopterstyrt i Alta

Dette ambulansehelikopteret brakte en kritisk skadd person til sykehuset i Tromsø lørdag. Søndag bekrefter politiet at også denne personen omkom.

Foto: Pål Hansen / NRK

– Vil ta tid å identifisere de omkomne

Den første meldingen om ulykken kom klokka 17.06 lørdag ettermiddag.

Statens havarikommisjon for transport ble varslet om hendelsen. Mannskap fra Havarikommisjonen starter søndag morgen arbeidet på ulykkesstedet.

Politiets kriminalteknikere gjør undersøkelser, og opplyser at de får helikopterbistand av Forsvaret for å transportere mannskapet og utstyr til ulykkesstedet.

– Det havarerte helikopteret har brent kraftig etter ulykken. Fra politiets side forventes det noe tid med å hente ut og identifisere de omkomne. Politiet har bedt om bistand fra ID-gruppa til Kripos. De vil begynne arbeidet i løpet av søndag, sier operasjonsleder for Finnmark politidistrikt, Gunnar Øvergaard, til NRK.

Laster kart, vennligst vent...

Helikopterstyrten skjedde i fjellområdet Skoddevarre sørvest for Alta.

Uklart hendelsesforløp

Musikkfestivalen Høstsprell ble arrangert denne helgen, rett ved ulykkesområdet. Det var et Helitrans-helikopter, som fløy guidede turer i forbindelse med festivalen, som lørdag ettermiddag styrtet sørvest for Alta, ved fjellområdet Skoddevarre.

Helitrans har helikopterbase i Alta. Daglig leder Richard Simonsen sa til NRK tidlig lørdag kveld at de jobber på spreng med å finne ut hva som har skjedd.

– Jeg mangler oversikt over situasjonen nå, men jobber med det.

Politiet skal avhøre både vitner og ansatte i helikopterselskapet Helitrans.

– Ut fra forholdene er det klart at det vil ta tid å avklare hendelsesforløpet og det er for tidlig å antyde noe om hvorfor helikopteret styrtet, melder politiet.