All skyting stanses fra september: – Dette er et ulovlig vedtak

Byrådet i Tromsø har hastebehandlet den betente saken om skytebanen. Nå har de bestemt at all skyting stanses fra september. Se reaksjoner på vedtaket her.

Byrådet i Tromsø har hastebehandlet den betente saken om skytebanen. Nå har de bestemt at all skyting stanses fra september.

Tromsdalen bydelsråd mener skytinga må stanse umiddelbart, og truer med å anmelde Tromsø kommune som lar skytinga fortsette.

Helt siden 1980-tallet, da kommunen for første gang vedtok å flytte banen fra dagens lokasjon i Tromsdalen, har diskusjonen om ny skytebane gått i Tromsø kommune.

Tromsø kommune har tidligere gått rettens vei for å stanse skytingen i Tromsdalen, men ble blankt avvist av retten.

Under hastemøtet ble det enstemmig vedtatt at all skyteaktivitet skal stanses 1. september.

Det betyr også at dersom det ikke blir full stopp, vil det bli fastsatt tvangsmulkt i et senere vedtak.

– Dette er et ulovlig vedtak. Politikerne har blitt lurt av administrasjonen i 20 år, mener representant for Tromsdalen bydelsråd, Torstein Myhre.

Byrådsleder Kristin Røymo maner til ro i saken.

– Jeg vil oppfordre folk til å ikke bli enda mer konfliktorientert i de ukene vi har igjen. Nå skal skytingen stansen 1. september, etter det skal det ikke være skyting i Tromsdalen.

Tromsø jeger og fiskeforening sier de vil studere byrådets vedtak og så avgjøre om de vil klage. Men understreker samtidig at de vil samarbeide med kommunen.

– Det er fornuftig at partene roer seg og at vi nå jobber med skytterne for å finne alternativ løsning til Tromsdalen, sier Røymo til NRK.

Se hastemøtet i opptak her:

Forslaget ble enstemmig vedtatt.