Hopp til innhold

Lite oljeaktivitet utsetter Aker-bygging i Tromsø

Oljeserviceselskapet Aker Solutions har utsatt byggingen av nye kontorer i Tromsø.

Her skal Aker bygge i Tromsø

I år skulle Aker Solutions startet byggingen av to bygg for flere hundre ansatte i Tromsø. Nå er byggingen utsatt.

Foto: Lars Egil Mogård / NRK

Det var planlagt to bygg på 15 000 kvadratmeter, for flere hundre ansatte.

Pressekontakt Stina Kildedal-Johannessen i Aker Solutions, bekrefter at byggingen ikke kommer i gang i år.

– Det er en liten forsinkelse i planene. Det vil ikke bli startet bygging i år slik vi antok i 2012, og vi har på nåværende tidspunkt ikke satt en konkret dato for oppstart, sier hun til NRK.

Oljeserviceselskapet hadde håpet på byggestart i Tromsø til høsten.

Årsaken til utsettelsen av byggingen i Tromsø skyldes utviklingen på oljesektoren i Barentshavet. Her har det blitt forsinkelser, og i tillegg har markedet for vedlikehold og ombyggingen på sokkelen endret seg.

Dette har også rammet Aker Solutions.

Skrugard

Johan Castberg-feltet ligger i Barentshavet utenfor kysten av Finnmark. Aker Solutions fikk kontrakt, men det er ikke funnet nok olje.

Foto: Statoil

– Videre vekst avhengig av petroleumsaktiviteten

Da selskapet etablerte kontor i 2012 ble det sagt at det kanskje kunne bli 200–300 arbeidsplasser i byen i løpet av tre til fem år. Til tross for forsinkelsene forteller Stine Kildedal-Johannessen at de satser i nord.

– Vi har passert 200 ansatte i Nord-Norge siden oppstarten i 2012 hvor om lag 100 av de ansatte er i Tromsø. Denne veksten bekrefter de ambisjonene selskapet har for landsdelen. En videre vekst er avhengig av petroleumsaktiviteten i nord, sier Kildedal-Johannessen.

Selv om selskapet ikke kan tidfeste når det blir byggestart på nye lokaler i Tromsø, tror byråd for byutvikling Britt Hege Alvarstein at Aker Solutions vil bygge.

– Vi har ingen grunn til å tro noe annet. Først skal vi få gjennom denne reguleringsplanen og få den godkjent, så får Aker komme med sine tidsplaner etter hvert, sier Alvarstein.

Britt-Hege Alvarstein

Byråd for byutvikling Britt Hege Alvarstein gir ikke opp håpet om at oljeserviceselskapet skal bygge i Tromsø.

– Allerede lagt opp til to byggetrinn

Tromsø kommune gir altså ikke opp håpet, og tror fortsatt at oljeserviceselskapet Aker Solutions vil satse på nybygg i Tromsø.

– Hele det området i Sør-byen skal bebygges. Det blir en veldig flott kjede der av den type bedrifter, det er både kontor, næring og forretning. Og det er allerede lagt opp til to byggetrinn. Det er 15 000 kvadratmeter på to bygg, forteller byråden for byutviklingen.

Aker Solutions

Oljeserviceselskapet kan ikke si noe om når det blir bygging i Tromsø.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX