Buster angrepet av hund i nabolaget: – Den prøvde å drepe han

Lakselv-kvinnen Gro Anette Andresen og døtrene hennes fikk seg en ubehagelig overraskelse da de skulle lufte familiehunden søndag formiddag.

Buster, hunden til Gro Anette Andresen i Lakselv.

Blandingshunden Buster slapp unna med uten fysiske skader da den ble angrepet av en stor hund i nabolaget søndag.

Foto: Privat

Døtrene til Gro Anette Andresen fra Lakselv skulle gå langtud med familiehunden Buster søndag formiddag, noe de gjør til stadighet.

– Rett etter at jentene mine på 13 og 15 år hadde gått ut av døra, hørte jeg et voldsomt hyl. Da jeg gikk ut for å se hva som hadde skjedd så jeg en stor hund stå over Buster. Den bet han gjentatte ganger over nakken og prøvde å drepe han. Hadde jentene mine kommet seg ned trappa før hunden angrep ville nok Buster vært død nå, forteller Andresen til NRK.no.

Hun sier at den rottweiler-lignende hunden angrep helt ut av det blå.

– Den ble observert løpende ned gata i nabolaget få minutter før, og sprang rett bort til døtrene mine da de kom ut med Buster. Jeg vet ikke hvorfor den angrep.

Blandingshunden slapp unna hendelsen uten fysiske skader, men ble liggende og skjelve i lang tid etterpå ifølge Andresen.

Det var iFinnmark som først omtalte saken.

Politianmelder hendelsen

En av Andresens døtre prøvde å få tak i halsbåndet til den store hunden for å dra den bort da den gikk til angrep. Det lyktes imidlertid ikke.

– Vi prøvde å skremme den vekk, men det hjalp heller ikke. Til slutt fikk jeg tak i Busters halsbånd og fikk dratt han inn i huset igjen, sier hun til NRK.

Andresen og døtrene opplevde hendelsen som svært skremmende.

– Dette er slik man tror ikke vil skje en selv. For jentene var dette traumatisk, og jeg tror nok ikke dette var siste gang denne hunden gikk til angrep. Jeg frykter at den i verste fall kan angripe barn i nabolaget, sier hun, som vil advare nabolaget mot hunden.

– Jeg har ikke sett den før, men tror den bor i nærheten. I morgen skal jeg anmelde hendelsen til politiet, jeg ønsker ikke at andre skal oppleve dette.

Andresen har også lagt ut en beskrivelse av hendelsen på Facebook-sida «Oppslagstavla i Porsanger».

Slutt på lufteturer

Andresens døtre er svært glad i å gå tur med familiehunden, men det tør ikke Andresen å la dem gjøre med det første.

– Før gikk Buster i en line i hagen, men det blir det også slutt på nå.