Advarer foreldre og barn mot livsfarlige strømledninger

Store snømengder i Troms gjør at livsfarlige strømledninger henger nærmere bakken. Foreldre oppfordres til å si fra til sine barn om å «ikke røre».

Troms Kraft Nett advarer foreldre og barn mot farlige strømledninger.

– Vær derfor forsiktig når du beveger deg i terrenget og tenk over hvor du har snødeponiet ditt., skriver kraftleverandøren Troms Kraft Nett. De ber alle foreldre om å forklare sine barn hvor farlige disse kablene er.

Foto: Troms Kraft Nett

Snøen som laver ned i Troms er til glede for noen, men kan utgjøre potensielt livsfare dersom man kommer i kommer i kontakt med strømførende linjer.

Når det er mye snø blir det kortere avstand mellom bakken og kablene. Forklar derfor barna hvor farlig disse kablene er.

Det er oppfordringen fra administrerende direktør Eirin Kjølstad hos kraftleverandøren Troms Kraft Nett.

De siste dagene har det kommet stadig nye byger inn over fylket. Fra onsdag formiddag frem til torsdag ettermiddag ventes det 20–40 cm.

Kraftselskapet ber derfor folk om å også tenke gjennom hvor de lagrer snøen som måkes og brøytes.

– Vær forsiktig når du beveger deg i terrenget og tenk over hvor du har snødeponiet ditt, sier Kjølstad.

Troms Kraft Nett ønsker å få beskjed om og bilder av kabler som henger så nært bakken at de kan utgjøre fare.

For enda vil det komme mer snø.

Laster Twitter-innhold

Det sier meteorolog ved det Meteorologisk institutt, Håvard Torseth.

– Utover dagen i dag så vil vi få ganske store snømengder lokalt i Troms. Det er vanskelig å si hvor mye og hvor det vil komme mest, men det vil være tett med snøvær i timene fremover.

Det kan bli svært vanskelig kjøreforhold og snøfokk kan gi redusert sikt.

Og med så mye nedbør øker skredfaren, forteller meteorologen. I Lyngen og Tromsø er det nå stor snøskredfare, faregrad 4.

– Med så mye nedbør så er det absolutt en mulighet for at det kan gå enkelte naturlige snøskred. Det er skred som løsner av seg selv og de kan bli av en stor størrelse. Derfor har snøskredvarslingen på Varsom gått opp til faregrad fire for Tromsø og områder rundt, sier Torseth.