– Viktig at barnehagen skaper ro og trygghet

– Barnehagen hvor den overgrepssikta mannen jobba, gjør en god jobb i oppfølginga av barn, foreldre og ansatte, mener Tromsø kommunes utdanningsdirektør, Svein Arne Johansen.

Svein Arne Johansen

Konstituert utdanningsdirektør i Tromsø kommune, Svein Arne Johansen, mener det er viktig at barnehagen skaper ro og trygghet.

Foto: Ørjan Rodal Hansen / NRK

Mannen i 30-åra som jobba i den private barnehagen i Tromsø har erkjent straffskyld for seksuelle overgrep og krenkende adferd mot barn. Han ble torsdag varetektsfengsla i to uker med brev- og besøksforbud.

Både politiet, Barnehuset og Tromsø kommune har i løpet av det siste døgnet bistått og tilbudt hjelp til barnehagen i å følge opp det som har skjedd.

– Viktig å skape trygghet

– Dette er en fryktelig vanskelig situasjon både for barna, de ansatte og ikke minst for foreldrene som skal føle seg sikre på at ungene er trygge når de leverer dem i barnehagen om morgenen. Dette er kanskje det vanskeligste for barnehagen å forholde seg til, sier konstituert direktør for utdanning i Tromsø kommune, Svein Arne Johansen.

Det er kommunen som har tilsynsansvaret for alle barnehager i Tromsø, både kommunale og private. De har nå tilbudt barnehagen hjelp til å følge opp det som har skjedd.

– Vi har også varsla barnehagen om at vi vil foreta et såkalt hendelsesbasert tilsyn. Da tar vi utgangspunkt i denne aktuelle saken og ser på hvorvidt barnehagen har fulgt de retningslinjene og rutinene som gjelder i slike saker. Men ut fra det vi vet nå, ser det ut til at barnehagen har håndtert dette godt, sier Johansen.

Yngve Myrvoll

Politioverbetjent Yngve Myrvoll leder etterforskningsseksjonen ved Troms politidistrikt.

Foto: Johan Skålvoll / NRK

Utdanningsdirektøren understreker at i en slik vanskelig situasjon, er det viktig at barnehagen klarer å skape ro og trygghet.

– De må vise at de har rutiner som er gode nok og at de kan ta seg av ungene på en ordentlig måte, sier Johansen.

Barnehuset bistår

Politiet gransker nå beslaglagt materiale som er knytta til saken, og de kommer til å foreta avhør både av barn og voksne, blant annet med bistand fra Barnehuset i Tromsø.

Det opplyser politioverbetjent Yngve Myrvoll, som er leder for etterforskningsseksjonen ved Troms politidistrikt til NRK.