– Vi har fortjent å få prøve oss mot Rosenborg

6. mai er det duket for en skikkelig fotballfest på Fløyabanen i Tromsø. Da skal Rosenborg prøve å slå grønntrøyene ut av cupen.

Tore Rismo

Fløya-trener Tore Rismo gleder seg enormt til å møte Rosenborg i cupen.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

– Det er knallbra. Jeg synes vi har fortjent dette. Fløya er en dugnadsbasert breddeklubb med fin cuphistorie, og fin historikk på talentutvikling. At vi blir tildelt Rosenborg i tredje runde er spenstig av fotballforbundet, sier Tore Rismo, trener for IF Fløya.

I 2013 ga de storebror TIL kamp til døra da de to møttes i cupens andre runde. I samme kamp ble det ny tilskuerrekord på Fløyabanen, med 842 tilskuere. kanskje blir den slått i år.

I årets cup overrasket nemlig tredjedivisjonsklubben mange da de slo Alta 1–0 i første runde. Skal de ta seg videre til andre runde, må de detonere en enda større cupbombe. 6. mai kommer nemlig selveste Rosenborg på besøk.

– Cup er cup

Kåre Ingebrigtsen

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen sier at de skal stille sterkt mot Fløya i mai.

Foto: Aykut Akici/Turkpix / NTB scanpix

Trønderne har startet årets eliteserie strålende, med to seiere og en uavgjort, og 12–1 i målforskjell. Fløya startet sesongen i tredjedivisjon med å tape 1–5 for Tromsø 2, i tillegg til at begge altså tok seg videre fra første runde i cupen. Likevel mener Tore Rismo at laget hans har en mulighet for avansement.

– Selvfølgelig. Cup er cup, men sannsynligheten for at vi slår Rosenborg er ikke spesielt stor. Uansett blir det garantert fest på Fløyabanen når Rosenborg kommer på besøk, sier han.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen tar heller ikke lett på oppgaven.

– Cupkampene lever sine egne liv. Vi ønsker å komme langt i cupen, og da får du bare én mulighet. Vi er nødt til å forberede oss godt, og vil stille med et godt mannskap når vi reiser nordover, sier Ingebrigtsen til NRK.

Helland

Rosenborg har startet årets eliteserie fortreffelig. Her fra kalasseieren over Aalesund (5–0) i serieåpningen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Vet lite om Fløya

Rosenborg slo 4. divisjonslaget Vuku 3–0 i sin førsterundekamp.

– Sjarmen med cupen er å møte komme til steder og møte klubber vi ikke kjenner så godt fra før. Vi gleder oss til det som garantert blir en fest i Tromsø, sier Ingebrigtsen.

Hva vet du om Fløya fra før?

– Veldig lite, men uansett hvem vi møter så har vi mest fokus på vårt eget spill. Får vi det til å sitte, skal vi slå Fløya.