– Uakseptabelt! Troms fylkestrafikk må rydde opp

Fylkesråd for samferdsel, Ivar B. Prestbakmo, har gitt Troms fylkestrafikk klar beskjed om at de ikke kan la passasjerer stå igjen når siste hurtigbåt går fra kai.

Prestbakmo

Ivar B. Prestbakmo var torsdag på «Nordnytt» for å kommentere hurtigbåtsituasjonen.

Foto: Petter Strøm / NRK

– Når 30 passasjerer blir stående igjen er det en uakseptabel situasjon. Jeg har gitt beskjed til Troms fylkestrafikk om at de må få på plass rutiner som gjør at man unngår det, sier fylkesråd for samferdsel, Ivar B. Prestbakmo til NRK.

Onsdag ble rundt 30 passasjerer stående igjen på kaia i Tromsø da dagens siste hurtigbåt mellom Harstad, Tromsø og Finnsnes la fra kai på vei til Finnsnes.

– Vi har ikke noen plassgaranti på våre båter, så er det fullt, så er det fullt. Og da kan ikke vi gjøre noe, sa Kurt Bones, direktør i Troms fylkestrafikk, til NRK da.

Torsdag fikk han påpakning fra Prestbakmo.

– Troms fylkestrafikk og Boreal må sørge for at passasjerene ikke blir stående igjen. Hvordan de gjør det må de finne en løsning på, sier fylkesråden.

Fylkesråd for samferdsel, Ivar B. Prestbakmo, garanterer at de skal få på plass en løsning slik at alle som skal reise med hurtigbåtene kommer seg hjem, på et eller annet vis.

Fylkesråd for samferdsel, Ivar B. Prestbakmo, garanterer at de skal få på plass en løsning slik at alle som skal reise med hurtigbåtene kommer seg hjem, på et eller annet vis.

Da dagens nest siste båt gikk fra Tromsø til Finnsnes på torsdag, skjedde det samme på nytt. Flere passasjerer ble stående igjen.

De måtte da vente på kveldens siste båt før de kunne komme seg hjem.

– Alle skal kome med. Men er det fullt på ettermiddagsbåten, og det går en kveldsbåt, da må de vente til den går. Dersom det er fullt på kveldsbåten, må Troms fylkestrafikk finne en løsning på utfordringen, sier Ivar B. Prestbakmo.

Når kan dere ha et slik tilbud på plass?

– Tilbudet skal være der slik at vi unngår at 30 passasjerer står igjen etter siste båt har gått.

Disse to fikk ikke være med hurtigbåten. det gjorde heller ikke Trine Klementsrud og Laila Nygård, som måtte da vente på kvelens siste båt noen timer senere.

Disse to fikk ikke være med hurtigbåten. det gjorde heller ikke Trine Klemetsrud og Laila Nygård, som måtte da vente på kveldens siste båt noen timer senere.