– Tror jeg er en bra utgave av meg selv

I helgen starter endelig skisesongen igjen. På startstreken står blant andre Silje Theodorsen fra Tromsø.

Silje Theodorsen

Silje Theodorsen (t.v.) har funnet seg til rette på rekruttlandslaget. Her trener hun sammen med Therese Johaug og Ragnhild Haga i sommer.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

I sommer har ungjenta holdt seg både frisk og skadefri, og sier at det meste har gått på skinner.

Selv om Theodorsen føler at sesongoppkjøringen har vært kjempebra er hun spent på svarene hun får på formen i løpet av helgen.

– Det blir spennende å se. Det er mange som trener kjempegodt rundt om i landet så det er bestandig en nerve rundt Beitostølen. Og man trener jo mye alene, så hvordan jeg står i forhold til resten er kjempevanskelig å si på forhånd. Men jeg tror jeg er en bra utgave av meg selv, sier Theodorsen til NRK.

Tromsø har ikke hatt noe særlig snø å by på denne høsten, så da er må det reises for å finne gode forhold. Nå nylig kom hun hjem til Norge etter et to ukers treningsopphold i Val Senales i Italia.

Forfremmet

Etter en strålende debut på seniornivå hvor hun fikk skryt fra flere hold. Resultatene under NM på Røros fikk daværende langrennssjef Åge Skinstad til å si at hun er et av de største talentene i Norge.

Hun ble så belønnet med en av elleve plasser på rekruttlandslaget, som ei av tre jenter. Overgangen fra Team Veidekke har gått smertefritt.

– Jeg trivdes kjempegodt på Team Veidekke i fjor, men rekruttlaget i år har vært fantastisk. Det er en kjempehyggelig gjeng og vi er ti råbra utøvere. Det er artig å være en del av det. Det er et vanvittig bra støtteapparat. Jeg trives godt, oppsummerer Theodorsen.

– I bunn og grunn er det jo veldig mye av det samme. Forandringen er ikke så stor, men det er litt mer reising i år og litt andre personer rundt meg. Men jobben må man jo gjøre selv, uansett hva som står på ryggen.

NM på hjemmebane

Skrytet har ikke fått 21-åringen til å ta helt av. Hovedfokuset hennes er hele tiden å forbedre seg mest mulig og å lære av de rutinerte løperne. Fredag sesongåpner Theodorsen med 10 km klassisk på Beitostølen. Noen konkrete mål for plasseringer har hun ikke.

– I fjor var den første sesongen på senior, som kjent en litt vanskelig sesong. Jeg tror det blir litt av det samme i år. Jeg er jo fortsatt kjempefersk i gamet. Målet mitt hele veien er at jeg skal ta små steg og bli en bedre skiløper for hvert år som går da. Det er alltid noen høydepunkter man ser fram til.

Høydepunktet hun tenker mest på da er konkurransen som kommer i januar.

– NM på hjemmebane er for min del ei kjempegulrot og noe jeg gleder meg veldig til, avslutter hun.