– Trodde ikke mine egne øyne

Göran Billstedt fikk drømmefisken som sjelden tas da han trakk opp en flekksteinbit på 20,5 kilo.

Steinbit

Sammen med kompisene har han hatt en ukes fiskeferie på Sørøya, Göran Billstedt fra Gøteborg. Etter i går blir han kalt 'fiskesportens Northug' av kameratene, etter at han fanget en flekksteinbit på 20,5 kilo. Det tas maksimalt to av slaget i løpet av et år i det fiskerike havet rundt Sørøya.

Foto: Rebecka Svensson/NSA

Først var han ikke sikker på hva det var han hadde fått på kroken, Göran Billstedt, der han lå med båten utenfor Sørøya i Finnmark.

– Jeg trodde først jeg hadde en torsk på kroken, så da den kom opp til overflaten trodde jeg ikke mine egne øyne, sier Göran.

Sammen med kompisene har han hatt en ukes fiskeferie på Sørøya - med stort hell. Etter i går har Gøran fått tilnavnet "fiskesportens Northug" blant kameratene.

Opp over båtripa trakk han nemlig en flekksteinbit på 20,5 kilo.

– En drømmefisk

– Den er jo utrolig og en drømmefisk som svært sjelden tas. Selv har jeg aldri fått en av arten tidligere, sier den ivrige sportsfiskeren fra Göteborg.

Torsk

Jan Arthur Karlstad tok for få dager siden en torsk ved Havøysund som veide 32 kilo og var 148 centimeter. Det er rekord området for torsk. I fjor landet storfiskeren en kveite på over hundre kilo i samme området.

Foto: Sebastian Hoogers

En flekksteinbit på 20,5 kilo er også rekord hos Nordic Sea Angling, som har arrangert turer til Sørøya i årevis, forteller guide Hannes Ribbner.

– Det ble et veldig leven om bord i båten, forteller Ribbner, som lå i en annen båt like ved.

Han forteller også at det to dager tidligere ble satt en annen rekord blant turistene i Havøysund. Der ble det nemlig landet en torsk på 32 kilo.

Fin fangst – misunnelige kamerater

På Sørøya ble det en liten feiring av den spektakulære fangsten i går kveld, forteller Göran.

– Vi er litt trøtte i dag. Vi har fått kveite på over femti kilo og flere veldig fine torsker og. Men det er meg de er misunnelige på, forteller Göran fornøyd om sine kamerater.

De har muligheten til å slå storfiskeren frem til torsdag, da de skal reise hjem til Sverige. Men, sjansene er små: det tas nemlig høyst et par av arten i året i det fiskerike farvannet.

Steinbit

Flekksteinbiten har sitt gyteområde i den sørvestlige delen av Barentshavet på 300–400 meters dyp, og regnes som en sjelden sportsfisk. Norgesrekorden er på 27,9 kilo, mens Göran Billstedt er svært fornøyd med fangsten på 20,5 kilo.

Foto: Rebecka Svensson