Hopp til innhold

– Svekker beredskapen langs kysten

Hovedredningssentralen bekymret når redningsskøyte fjernes fra Skjervøy.

Redningsselskapets minste redningsskøyte

Redningsselskapet fjerner tor redningsskøyter, en av dem i Skjervøy.

Foto: Hege Bakken Rise / NRK

Hovedredningssentralen for Nord-Norge mener det er en klar svekkelse av beredskapen i Nord-Troms når redningsskøyta blir fjernet fra Skjervøy.

Les også: Kutter ut to redningsskøyter

Les også: Vil ikke gi Redningsselskapet mer penger

Hovedredningssentralen har advart mot dette, sier daglig leder Tore Vangsfjord.

– Det vil være en svekkelse av beredskapen til sjøs, det er det ingen tvil om. De nærmeste redningsskøytene blir da i Hasvik og Tromsø. I tillegg er det et par legeskyssbåter i området rundt Skjervøy, men det er ingen av disse som har samme kapasitet som en redningsskøyte.

Har brukt båten til mye

Torgeir Johnsen

Skjervøy-ordfører Torgeir Johnsen (Kp).

Foto: Lars Egil Mogård / NRK

Redningsskøyta som nå blir borte har ikke bare blitt brukt til rene redningsoppdrag, den har vært en del av den helhetlige beredskapen i kommunen, sier Skjervøy-ordfører Torgeir Johnsen (Kp).

– Vi har brukt redningsskøyta i beredskapen både når det gjelder brann, rasfare og til ambulansebruk, så den har absolutt stor betydning for oss.

Han mener det er uholdbart at redningsskøyta nå blir borte, og reagerer med forferdelse på at Redningsselskapet må fjerne redningsskøyta fra Skjervøy.

– Dette er det siste vi trenger nå. Den har vært her siden 2007, og kommunen la ned penger for å etablere basen her og vi dekker utgifter for dem. Vi kan ikke godta at statsbudsjettet legger en stopper for at de er her.

Johnsen lover å kjempe for å beholde redningsskøyta.

– Nå må vi mobilisere, det gjelder både i Skjervøy og Kvænangen. Kystministeren leker med folks liv når hun argumenterer med at Redningsselkapet har penger på bok og at de må bruke de pengene fremfor å be om mer fra staten.

Nyheter fra Troms og Finnmark