– Sommeren kan komme tilbake

Det blir vanskelig å toppe forrige ukes godvær, men alt håp er ikke ute, ifølge statsmeteorolog Trond Lien.

Sommerdag i Tromsø

Det kan bli like fint vær i Tromsø igjen som det var da dette bildet ble tatt i juni, men det skjer dessverre ikke med det første.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

– I første omgang går det ikke mot den sommervarmen vi hadde nå nylig. Været blir litt mer på det jevne i dagene fremover, men sommeren kan komme tilbake, sier Lien til NRK.

Statsmeteorologen viser til 31. august 1997, som han husker spesielt godt.

– Det ble sommerens varmeste dag. Det kan absolutt skje at vi får varme ganske sent, også i september.

værmeldingen

– Varierer fra strålende til grått vær

Mandag har det vært tåke i store deler av fylket, og Trond Lien forteller at det blir vanskelig å toppe forrige ukes godvær.

– Utviklingen resten av mandagen er at det er blitt ganske fint vær, særlig på indre strøk. Mange steder har sol fra lettskyet himmel, og stedvis på ytre strøk har det blitt litt sol. Men fortsatt ligger det stedvis lave skyer, for eksempel her i Tromsø og i Harstad. Det er ganske varierende, fra strålende til grått vær.

Statsmeteorologen forklarer at mandagens vær ikke byr på de store endringene utover kvelden, og at spørsmålet er hvor mye skyene letter.

– Ellers er det mulighet for enkelte ettermiddagsbyger i grensestrøkene. Der har de en del sol som gjør at det dannes bygeskyer. Ellers vind fra nordøst, men forholdsvis lite, bare bris, sier Trond Lien til NRK.

Utover kvelden og natten vil det bli kjøligere, noe som også gjør at det kan oppstå lavt skydekke igjen flere steder.

– Morgendagen ser ut til å bli mye av det samme som mandagen. Vindretningen blir litt mer nordvest i morgen, og gjennomgående noe kjøligere temperaturer. Det vil bli opphold og perioder med sol.