– Siktede legger alle kortene på bordet for å unngå usikkerhet blant foreldrene

Mannen i 30-årene som er siktet for overgrep ønsker å bidra til en oppklaring av sakens omfang. Det sier hans forsvarer, Cecilie Drechsler.

Cecilie Erica Drechsler

Cecilie Drechsler i Advokatfirmaet Drechsler er en av fem forsvarere til siktede.

Foto: Linn Hustad / Advokatfirmaet Drechsler AS

Torsdag ble siktelsen utvidet mot en mann i 30-årene som var siktet for overgrep mot 11 barn i en barnehage i Tromsø.

Siktelsen omfatter nå 17 barn, og alle overgrepene har skjedd i eller i områder barnehagen bruker. Overgrepene har skjedd i lek- og stellesituasjoner.

– Siktede ønsker å samarbeide med politiet og bidra til en oppklaring av sakens omfang, sier forsvarer Cecilie Drechsler ved Advokatfirmaet Drechsler til NRK.

– Det gjør han fordi han ønsker å forhindre unødig usikkerhet hos de berørte partene, og særlig foreldre i saken.

Til sammen fem forsvarere fra kontorfellesskapet Drechsler, Ringberg, Crogh og Warth AS er oppnevnt for å bistå siktede. Det forklares både i at det er ferietider og at det er en svært omfattende sak.

Ikke tatt stilling til skyld

Den nye siktelsen består av 32 punkter, og omfatter seksuell omgang med barn, gjentatt seksuell omgang med barn, samt seksuelt krenkende atferd. Varetektsfengslingen er forlenget til fire nye uker, til 16. juli, og den siktede har brev- og besøkskontroll.

Siktede er avhørt seks ganger, og Drechsler sier at mannen i 30-årene har forklart seg om alle forholdene som framgår i siktelsen.

– Han har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet. De ulike postene i siktelsen er under konstant bearbeidelse når det er så mye etterforskningsmateriale. Det blir en del sammenblandinger, korrigeringer og feil, så vi har ikke fokusert på det nå, sier forsvareren til NRK.

Motivert til å samarbeide

Drechsler forteller at siktede ønsker å formidle minst mulig til media, fordi han vil ha fokuset på fornærmede og ikke seg selv.

– Motivasjonen hans til å samarbeide er å få alle kortene på bordet, han vil bidra til at det blir rett. Han gir så gode forklaringer han kan gi, og gir også informasjon til politiet som ellers ikke ville kommet fram, sier Drechsler.

– Har siktede selv sagt at overgrepene startet for tre år siden?

– Det kan jeg ikke si noe om.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Vilde Kristine Malmo på Nordnytt

Se kveldens Nordnytt med Vilde Kristine Malmo

Se kveldens Nordnytt med Vilde Kristine Malmo